Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση για την προστασία της λίμνης Κουμουνδούρου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου (Video)


Συγκέντρωση και πορεία για την προστασία της λίμνης Κουμουνδούρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγρότοπων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας, «Η κινητοποίηση για τη σωτηρία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της λίμνης από την ρύπανση των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι αναγκαία.

Τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι ο κύριος και διαχρονικός ρυπαντής της Λίμνης Κουμουνδούρου. Πλήθος δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και ερευνών ενοχοποιούν το διυλιστήριο για την συνεχή εκροή πετρελαιοειδών προς την Λίμνη. Οι διαρροές των δεξαμενών εισχωρούν στα υπόγεια νερά τα οποία εκρέουν στην Λίμνη.


Το ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης Κουμουνδούρου συχνά οδηγείται σε οριακές καταστάσεις (νεκρά ψάρια, ακόμα και ανάφλεξη περιοχής της λίμνης στο παρελθόν).

Τα ΕΛΠΕ ουδέποτε αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στο ρυπαντικό φορτίο της Λίμνης! Το 2009, μάλιστα, με επίσημη δήλωσή τους, απέκλειαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην ρύπανση της Λίμνης με πετρελαιοειδή!

Στο μεταξύ, η αδιάκοπη πίεση από ενεργούς πολίτες προς τις Αρχές συνεχίζεται (κινητοποιήσεις κάθε έτος την ημέρα των Υγροτόπων, στις 2 Φεβρουαρίου, συνεχής παρακολούθηση της λίμνης και καταγγελία των κάθε λογής αυθαιρεσιών και συμβάντων) ενώ η κρατική προστασία απουσιάζει.»

Η συγκέντρωση για την προστασία της λίμνης Κουμουνδούρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:00 το πρωί, με σημείο συνάντησης την είσοδο του Στρατόπεδου Ξηρογιάννη (Ανατολικό σημείο πρόσβασης στην Λίμνη Κουμουνδούρου).

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: