Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Στην ώρα την παρούσα, τι θέλαμε κυβέρνηση σαρανταποδαρούσα;»


Είναι γεγονός ότι έχουν πολύ χιούμορ οι Έλληνες, γι’ αυτό και εκφράζουν την πίκρα τους με όμορφες μαντινάδες και κάλαντα. Ειδικά οι Κρητικοί… γράφουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Πέρσι μέχρι και την… Ντόρα έβγαλαν πρωθυπουργό αλλά επειδή η προφητεία τους δεν έγινε πραγματικότητα φέτος στην κόρη του Μητσοτάκη τα «έψαλαν» Πόντιοι που δεν κάνουν μαντινάδες.

Όμως, έχουν πολύ πλάκα όσα είπαν στον Παπαδήμο και τη Διαμαντοπούλου που μάλλον την τύχη της Ντόρας θα έχουν.

Στον πρωθυπουργό, λίγο πριν του τα ψάλλει ο Σαμαράς είπαν:

«Έλλην τα του οίκου του δεν έβγαζε εν δήμω, γι΄ αυτό κι εμείς αλλάξαμε πάμε με Παπαδήμο». Άσχετα αν και ο Παπαδήμος δεν μπορεί να μαζέψει τίποτε και ακολουθεί τη γραμμή Παπανδρέου.

Έριξαν και τις μπηχτές τους για το υπουργικό σχήμα: «Στην ώρα την παρούσα, τι θέλαμε κυβέρνηση σαρανταποδαρούσα;» ή «χαράτσια αβέρτα πέφτουνε φτώχεια και ανεργία και νάχει η κυβέρνηση 40 υπουργεία;»
Και το ωραίο το κράτησαν για το τέλος: « Χρόνια πολλά πρωθυπουργέ και ίσια το τιμόνι. Τούτες τις ώρες τις σκληρές, ελπίδα είστε μόνη».

Είπαμε έχουν πλάκα αυτές οι μέρες.

Εκεί που θερμοκρασία έπεσε στους… μείον 50 βαθμούς ήταν όταν έψαλαν τα κάλαντα στον Γ. Παπανδρέου και του είπαν: «Ο αετός και στο χώμα να βρεθεί περήφανα σαλεύει».

Όλοι έκαναν πως δεν άκουσαν αλλά όλοι κατάλαβαν ότι θα είναι η τελευταία φορά που ακούν τέτοια κάλαντα αφού ο… αετός μας αφήνει χρόνους.

Όσο για την υπουργό Παιδείας, όπως και η Ντόρα πέρυσι, σίγουρα θα απέκτησε ελπίδες μετά από αυτά που άκουσε:

«Για μια γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ τώρα χτυπάει η καμπάνα, Διαμαντοπούλου αρχηγός και το μικρό της Άννα»!

Βέβαια δεν της είπαν ότι η καμπάνα χτυπά και για άλλους λόγους. Όπως π.χ. για τον πολιτικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: