Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο παραδίδεται ο γέροντας Εφραίμ στις αρμόδιες αρχές


Αύριο το πρωί ο ηγούμενος Εφραίμ της Ιεράς Μονής Βατοπέδιου θα παραδοθεί στις αρχές προκειμένου να προφυλακιστεί όπως απεφάνθη σήμερα το  Συμβούλιο Εφετών. Ο γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες επεσήμανε ότι: «Εγώ μοναχός είμαι και φυσικά πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου. Λυπάμαι γι' αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών προκαλεί πολλά ερωτήματα  - θεωρήθηκε ύποπτος φυγής - αφού πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει και είχε λάβει άδεια από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να μεταβεί στη Ρωσία για θρησκευτικούς λόγους. Το γεγονός ότι σήμερα το Συμβούλιο τον έκρινε ένοχο φυγής είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, αφού θα μπορούσε να μην είχε επιστρέψει καν από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο,  κρίθηκε προφυλακιστέος σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών μετά από διαφωνία της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και του εισαγγελέα Παναγιώτη Ματζούνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Ματζούνης ήταν αυτός, ο οποίος μετά την απολογία του ηγούμενου της ιεράς Μονής,  έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: