Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Greek Statistics: Εξαφανίστηκαν 32.000 συνταξιούχοι!


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η απογραφή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) στο διάστημα 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου εμφάνισε 32.000 συνταξιούχους που δεν προσήλθαν ποτέ!

Στο ίδιο διάστημα 80.000 άτομα δεν είχαν προσέλθει καθόλου στις τράπεζες για να παραλάβουν τις συντάξεις τους, αλλά δόθηκε η δυνατότητα να τις παραλάβουν από τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, απογραφόμενοι ταυτόχρονα.

Το σημαντικό είναι ότι το τελευταίο πεντάμηνο του 2011, που συμπίπτει με την απογραφή των συνταξιούχων μέσω τραπεζών, δηλώθηκαν 34.000 παραπάνω θάνατοι σε σύγκριση με το τελευταίο πεντάμηνο του 2010… Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το όλο θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Αν τα λεφτά των συντάξεων που κατατέθηκαν, δεν παραληφθούν, θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να επιστραφούν τα ποσά στο ΙΚΑ.

Μιλάμε αποκλειστικά για συνταξιούχους «μαϊμού»; Αναμένουμε το τέλος του μήνα.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, οι απώλειες του ταμείου από τις «μαϊμού» συντάξεις ανέρχονται στα 7 με 8 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία!

Πηγή: DefencePoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: