Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σαν τη Χαλκιδική πουθενά!


ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΚΛΑΡΗ

Περιπατητικές διαδρομές στον Πολύγυρο, τον Ταξιάρχη, την Αρναία, τα Βράσταμα και τη Βαρβάρα, αγροτουριστικές μονάδες σε χωριά άγνωστα για τους περισσότερους, ακόμη και αν έχουν επισκεφτεί εκατοντάδες φορές τη Χαλκιδική.

Ενας τόπος γνωστός για τις μαγευτικές ακρογιαλιές του και τον οργανωμένο καλοκαιρινό τουρισμό, επιδιώκει να γίνει προορισμός και το χειμώνα. Η Χαλκιδική, με ορμή από ένα θετικό καλοκαίρι (+7% αφίξεις τουριστών) εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, επιδιώκει να εξελιχθεί και σε χειμερινό προορισμό, για εκδρομείς από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από τις βαλκανικές χώρες.

«Η χειμερινή Χαλκιδική έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη. Ο ορεινός όγκος με τα πανέμορφα βουνά και χωριά, η περιοχή της Ουρανούπολης, αλλά και η νότια Χαλκιδική στη Σιθωνία και την Κασσάνδρα έχουν ξεχωριστές ομορφιές και το χειμώνα. Ο Χολομώντας, το σπήλαιο Πετραλώνων, το Αγιον Ορος, οι αρχαιολογικοί χώροι, είναι ορισμένοι λόγοι για να έρθει κανείς στη Χαλκιδική όλο το χρόνο. Φέτος επιδιώκουμε να κάνουμε πράξη τις ευχές για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και έτσι θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το χειμώνα, συνολικά 37 ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών», σημείωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Οι τιμές

Μικρές οικογενειακές μονάδες, στα ορεινά ή και σε παραθαλάσσιες περιοχές, με τιμές που ξεκινούν από 35 ευρώ το δίκλινο μέχρι και πολυτελή ξενοδοχεία των 5 αστέρων, με τιμές από 60 έως 260 ευρώ το δίκλινο θα παραμείνουν ανοιχτά ώστε να δεχθούν επισκέπτες που επιθυμούν να δουν μια διαφορετική Χαλκιδική (πληροφορίες και προσφορές στην ιστοσελίδα halkidiki-hotels.gr και από τις αρχές του νέου χρόνου στο visit-halkidiki.gr).

Η νέα διοίκηση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής, στην οποία συμμετέχουν ο Γ. Τάσιος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, ο Δημήτρης Χαδαλής γ.γ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ο Αντώνης Δεληδημητρίου πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργος Γκιλής, επιδιώκει το «άνοιγμα» του νομού σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο καταδυτικός, ο ορεινός και μελλοντικά ακόμη και στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, με τις απαραίτητες εργασίες που θα απαιτηθούν στα Ν. Μουδανιά.

Νέες αγορές

Παράλληλα, επιχειρείται και άνοιγμα σε νέες αγορές, μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Νορβηγία και η Γαλλία (λόγω των αεροπορικών συνδέσεων), η Ιταλία με μεγάλες δυνατότητες οδικού τουρισμού μέσω της Εγνατίας οδού και η Τουρκία με την απευθείας πτήση από την Κωνσταντινούπολη. Για το λόγο αυτό τους επόμενους μήνες η Χαλκιδική θα πάρει μέρος στις εκθέσεις της Κωνσταντινούπολης και της Μόσχας. «Το μοντέλο του τουρισμού ήλιος και θάλασσα το βρίσκει κανείς σε όλη τη Μεσόγειο. Πρέπει να δούμε και νέες δυνατότητες για την προβολή της Χαλκιδικής», τόνισε ο κ. Γκιλής.

Τα μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της έκθεσης της 27ης Philoxenia, αναφέρθηκαν στο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, κυρίως από Ρώσους και άλλους Ευρωπαίους επενδυτές για τη δημιουργία μεγάλου κάμπινγκ για αυτοκινούμενα και τροχοβίλες σε περιοχή της Καλλικράτειας, ενώ νέες ξενοδοχειακές μονάδες δημιουργούνται στο Παλιούρι και τις Καλύβες. Παράλληλα ο κ. Τάσιος ζήτησε να απεμπλακεί άμεσα από τον ΕΟΤ η γη που διαθέτει στις περιοχές του Αϊ-Γιάννη, του Παλιουρίου και της Ουρανούπολης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι,έτσι Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη από τις πιο ωραίες περιοχές της Ελλάδας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!