Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κοίτα ποιος κολυμπάει πίσω σου...!


Έπειτα από έναν μεγάλο περίπατο κατά μήκος της παραλίας της περιοχής Schouwen-Duiveland της Ολλανδίας, τα παιχνιδιάρικα σκυλάκια Μπολ και Κόκο άρχισαν να τσαλαβουτούν στη θάλασσα για να δροσιστούν.

Όμως, καθώς κολυμπούσαν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη στεριά, ένιωσαν ξαφνικά μια παράξενη φιγούρα να τα ακολουθεί...

Η Κόκο, ως πιο θαρραλέα, στράφηκε προς το μέρος του μυστηριώδη «ξένου» και ... τι να δει;
Ήταν μια μικρή φώκια, που, έχοντας εντοπίσει από μακριά τα δύο σκυλάκια, τα πλησίασε για να παίξει μαζί τους!

Η Κόκο σάστισε! Εξάλλου, δεν είχε ξαναδεί ποτέ τέτοιο πλάσμα...


Η απίστευτη, αλλά ιδιαίτερα χαριτωμένη «σκηνή» απαθανατίστηκε από τη φωτογραφική μηχανή της 63χρονης Ολλανδής φωτογράφου Ανέκ βαν ντε Καστέλ.

Η ίδια αφηγήθηκε αργότερα τη συνέχεια του περιστατικού:

«Τα σκυλιά μου, αν και στην αρχή παραξενεύτηκαν από τη θέα της φώκιας, άρχισαν να παίζουν μαζί της με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Εκείνα την πλησίαζαν κολυμπώντας και η φώκια έκανε βουτιά, περνούσε από κάτω τους και έβγαινε από το νερό σε πιο μακρινή απόσταση για να την ξαναπλησιάσουν. Όταν, μάλιστα, τα σκυλιά δεν την ακολουθούσαν, η φώκια έκανε μικρούς θορύβους για να προσελκύσει και πάλι την προσοχή τους.»

«Δεν φαινόταν καθόλου να φοβάται το ένα ζώο το άλλο», καταλήγει η Ανέκ. «Αντιθέτως, και τα τρία έδειχναν να απολαμβάνουν πολύ το παιχνίδι».


Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: