Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Τυφλό όργανο της κυβέρνησης ο Μπουτάρης»


Σφοδρή κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη έκανε σήμερα ο Κώστας Γκιουλέκας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως το «προσωπείο του Γιάννη Μπουτάρη έπεσε» καυτηριάζοντας τη στάση του στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση του κ. Γκιουλέκα

«Το προσωπείο του Γιάννη Μπουτάρη έπεσε. Με τη στάση του στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι είναι τυφλό όργανο της κυβέρνησης και ακολουθεί πειθήνια όλες τις εντολές που του δίνουν οι προστάτες του-κυβερνώντες. Και όλα αυτά κάτω από μια πρωτοφανή ασυλία που του εξασφαλίζουν κάποια Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία καλύπτουν και αποσιωπούν τις παλινωδίες του, την ολιγωρία,
τις παραλείψεις, τη σύγχυση την απραξία του και, τελικώς, την αδυναμία του να διοικήσει.

Τώρα, με τη στάση του, ο Γιάννης Μπουτάρης αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του για τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Έτσι εξηγείται η άρνηση του να δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προκλήσεις μας, ότι θα αγωνιστεί η νέα διοίκηση του Δήμου για να μη γίνουν απολύσεις.

Δυστυχώς, δεν έχει το σθένος να αντιμετωπίσει την κατάσταση και σύρεται πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία, με εκδικητικό τρόπο, στρέφεται κατά των εργαζομένων στους ΟΤΑ, απειλώντας τους με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που προβλέπουν την κατάργηση των θέσεων εργασίας τους.

Η θέση και η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας, ιδίως στη σημερινή τραγική συγκύρια μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με απλές μαθηματικές πράξεις και ιταμούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται οικογένειες, ανθρώπινες ζωές που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Οι απολύσεις διογκώνουν την ανεργία οδηγούν σε απόγνωση και άλλους συνανθρώπους μας και, τελικώς, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά επιδεινώνουν πολύ περισσότερο την κατάσταση, οδηγώντας αναπόφευκτα σε τεράστια κοινωνική έκρηξη.

Μέλημα όλων μας πρέπει να είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, ώστε, χωρίς έκτροπα, να προχωρήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο και την εύρυθμη λειτουργία της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκδικούμαστε τους εργαζόμενους αλλά εξασφαλίζοντας την συμπαράσταση και τη συνεργασία τους. Απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους να κινηθούν με πνεύμα κατανόησης και ευθύνης μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης».

Πηγή: SPNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: