Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αθώος ο Π. Ψωμιάδης για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας


Απαλλάχθηκε ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, από τις κατηγορίες για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια για την καθυστερημένη συγκρότηση κοινών κλιμακίων ελέγχου για τον επανέλεγχο των ορίων εκπομπής των βιομηχανιών που διαθέτουν απόβλητα στη λίμνη Κορώνεια και για τη μείωση των προστίμων που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 72 (του ΠΔ 30/96) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης εξέδωσε απαλλακτική απόφαση για τον κ. Ψωμιάδη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί με πολυσέλιδη έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Απάντηση Ψωμιάδη

Μετά την απαλλαγή του, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι «μία ακόμη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου από τους γνωστούς κύκλους κατέπεσε. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσε μια εξαιρετικά σημαντική αθωωτική απόφαση, με την οποία βάζει φραγμό στην ποινικοποίηση της διοίκησης, την ώρα που κάποιοι πολιτεύονται εδώ και χρόνια με τη μέθοδο των πειθαρχικών και ποινικών διώξεων που στηρίζονται σε ψέματα και συκοφαντίες. Ο λαός τους έχει δώσει πολλές φορές την απάντησή τους.

Η αλήθεια θα λάμψει για τα πάντα. Η δική μας διοίκηση, τόσο στην τέως νομαρχία όσο και τώρα στην περιφέρεια, έκανε και συνεχίζει να κάνει τα μέγιστα για τη λίμνη Κορώνεια, σε σχέση με άλλους φορείς που δεν εκπλήρωσαν καμία από τις υποχρεώσεις τους. Προσωπικά, θα συνεχίσω να μιλώ με μοναδικό γνώμονα το καλό των συμπολιτών μου, όσο κι αν αυτό δε συμφέρει τους υπηρέτες των ξένων αφεντάδων».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: