Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Παιχνίδια εντυπώσεων για Σαρρή


ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ"


Η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και τεκμηρίων κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, έχει αναγκάσει την «αστυνομία» του ψευδοκράτους να εντάξει στη διερεύνησή της νέα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα πορνείας και σωματεμπορίας.

Για αυτό το σκοπό η «αστυνομία» έφερε χθες ενώπιον του «δικαστηρίου» Λευκωσίας ακόμα δυο πρόσωπα (έναν 14χρονο κι έναν 17χρονο ενώ επιφυλάχθηκε να φέρει κι έναν 30χρονο) τα οποία επιχειρεί να συνδέσει με τους υπό κράτηση Μιχάλη Σαρρή, τον 28χρονο Τ/Κ Μαχμούτ Μπασαρίρ και τον 17 έποικο Μεχμέτ Καχραμάν (οι τρεις τελευταίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στην οικία του Μπασαρίρ μετά από έφοδο της «αστυνομίας»).

Στη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του «δικαστηρίου» (η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών) η «αστυνομία» ζήτησε να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης του κ. Σαρρή και των άλλων δύο για οκτώ ημέρες ακόμα, υποδεικνύοντας στην ουσία ότι όλοι οι συλληφθέντες αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ σωματεμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο Τ/Κ δικηγόρος του κ. Σαρρή απάντησε πως το αίτημα της «αστυνομίας» είναι παράλογο δεδομένου ότι η σύλληψη δεν βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία και έγινε μετά από έφοδο χωρίς σχετικό ένταλμα. Η «αστυνομία» απάντησε πως η ανανέωση της κράτησης του κ. Σαρρή είναι κομβικής σημασίας για τη διερεύνηση της όλης υπόθεσης. Ο «δικαστής» εκ μέρους του επιφυλάχθηκε να εκδώσει σήμερα την απόφασή του

Έριξαν ξύλο

Στη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του «δικαστηρίου» τόσο η «αστυνομία» όσο και η πλευρά των συλληφθέντων κάλεσαν ιατρούς, αφενός για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχει πρόσφατη σεξουαλική επαφή (η απάντηση και των δυο ιατρών ήταν αρνητική με την «αστυνομία» να σημειώνει ότι η σύλληψη έγινε για τη συνωμοσία διάπραξης του εγκλήματος «παρά φύση σχέσης» και όχι για τη διάπραξή του) και αφετέρου για το κατά πόσο ασκήθηκε σωματική βία στους φερόμενους ως υπόπτους.

Ο ιατρός των κατηγορουμένων υπέδειξε ότι ο 17χρονος έποικος φέρει σημάδια πρόσφατης σωματικής βίας εναντίον του με δικηγόρο των κατηγορουμένων να υποδεικνύει ότι η «αστυνομία» επιχείρησε να αποσπάσει με τη βία κατάθεσή του. Σωματική βία φέρεται πως ασκήθηκε και κατά του 28χρονου Μπασαρίρ.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία παρέστησαν ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης (ως δικηγόρος της οικογένειας Σαρρή παρακολούθησε τη διαδικασία αλλά δεν εμφανίστηκε στο «δικαστήριο») και ο Χρήστος Πουργουρίδης ως παρατηρητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣτΕ. Τη διαδικασία παρακολούθησε και εκπρόσωπος των ΗΕ.

Γρίφος η εγγύηση

Σύμφωνα με Τ/Κ νομικούς κύκλους, όλο το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο κατά πόσο ο «δικαστής» θα συνδέσει την ενδεχόμενη απόφασή του για τερματισμό της κράτησης Σαρρή με όρους και χρηματικές εγγυήσεις. Ειδικά αν θα ζητήσει την αφαίρεση του διαβατηρίου ή ταυτότητας του πρώην υπουργού για να καταστήσει σίγουρο ότι αυτός δεν θα περάσει στις ελεύθερες περιοχές κάνοντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την εκ νέου κλήτευσή του αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Εν τω μεταξύ ο «Σύνδεσμος Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ομοφοβία» πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «δικαστήριο» ζητώντας (μαζί με τ/κ κόμματα και εφτά οργανώσεις) αλλαγή του «νόμου» για κατηγορίες για «παρά φύση σχέσεις». Σε ανακοίνωσή του επικρίνει εξάλλου τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης από τα ΜΜΕ κατηγορώντας τα για διασυρμό των συλληφθέντων και για καλλιέργεια ομοφοβικών συνδρόμων. «Δεν υπάρχουν παρά φύση σχέσεις, αλλά παρά φύση νόμοι» δήλωσαν οι διοργανωτές.

Η «Αφρίκα» φιλοξενεί δηλώσεις του ειδικού επί κοινωνικών υπηρεσιών Μπαρίς Μπασέλ, σύμφωνα με τον οποίο ομοφυλόφιλοι υπάρχουν και στη «βουλή» οι οποίοι και μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Τέλος, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους κατήγγειλε στην Κομισιόν και την Ευρωβουλή την «παράνομη η σύλληψη του Μιχάλη Σαρρή και την προφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: