Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, Πρόεδρε…»


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργεί ως υπονομευτής, ως σαμποτέρ των θεσμών του κράτους», δήλωσε μιλώντας στον 107.6 ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος. Επεσήμανε επίσης ότι μετά τις χθεσινές δηλώσεις Χριστόφια ότι δεν παραιτείται, τα πράγματα έχουν πάρει μια πολύ αρνητική τροπή. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο Πρόεδρος αμφισβητεί την αξιοπιστία του ανθρώπου που ο ίδιος διόρισε και διερωτήθηκε ποιό μήνυμα στέλνει στην κοινωνία ο κύριος Χριστόφιας». 

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης. «Απορρίπτουμε εκείνα τα οποία δεν τεκμηριώνονται στο πόρισμα Πολυβίου», δήλωσε μιλώντας στον 107.6 ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου. Σεβόμαστε τη δουλειά που έγινε, είπε, αλλά σεβασμός στο πόρισμα δεν σημαίνει και υιοθέτηση όσων υποστηρίζει. Ο Πρόεδρος ανέλαβε την ευθύνη δια των παραιτήσεων των Υπουργών του, είπε ο κύριος Ευαγόρου και υποστήριξε ότι δεν αποφάσισε ο Δημήτρης Χριστόφιας για το πού θα πάνε τα εκρηκτικά.
Η ανάληψη ευθύνης δεν περνά κατ ανάγκη μέσα από την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε.

«Οι ευθύνες πρέπει να αναλαμβάνονται εμπράκτως», δήλωσε στον 107.6 ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου τονίζοντας ότι αν ο Δημήτρης Χριστόφιας επιθυμεί ενότητα στον τόπο, πρέπει να παραιτηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ο Πόλυς Πολυβίου δεν έκανε καλά τη δουλειά του, προσβάλλει τους θεσμούς του τόπου».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει να διαπράττει λάθη τα οποία κλονίζουν την αξιοπιστία του», δήλωσε στον 107,6 ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Πρόσθεσε επίσης ότι το αυτό που απομένει για τον Πρόεδρο Χριστόφια είναι να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν για να σώσει τμήμα της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας του.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλέον χάσει την οποιαδήποτε έξωθεν μαρτυρία», δήλωσε στον 107.6 ο αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ  Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ψέματα ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής και χαρακτήρισε γελοία τη πρόσθεση του  ΑΚΕΛ  να διορίσει νομικούς για να εξετάσουν το πόρισμα Πολυβίου.

«Ορθώς αναφέρθηκε ο κύριος Πολυβίου στην πολιτική ζωή τόπου», σημείωσε μιλώντας στον 107,6 ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν αναπόφευκτο καθώς από την ερευνητική επιτροπή ζητήθηκε η κατανομή πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία.

Πηγή: Ράδιο 107,6

Δεν υπάρχουν σχόλια: