Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ηρακλής: Αλλάζει ο... χάρτης, ώρα γενναίων αποφάσεων


Δύσκολη η επόμενη μέρα για τους κυανόλευκους.


(Η πρώτη απόφαση που έχει παρθεί από τον Παντελή αφορά την αποχώρηση του Ηρακλή από το Καυταντζόγλειο-φωτ.)

Του Δημήτρη Βλάχου
vlachos@makthes.gr

Η επόμενη μέρα που ξημερώνει για τον Ηρακλή είναι πολύ δύσκολη. Από τη Σούπερ Λίγκα βρέθηκε ξαφνικά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και πλέον γίνεται η απέλπιδα προσπάθεια για να αγωνιστεί στη Football League 2.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Ανδρέας Παντελή δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει, ο κόσμος είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει στο πλευρό της ομάδας, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μη βρει η επόμενη χρονιά τον Ηρακλή στην ίδια κατηγορία με αυτή που θα αγωνιστεί φέτος.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρόστερ, ενώ στον... αέρα είναι και ο Μάκης Κατσαβάκης, που έκανε τεράστια υπομονή όλο αυτό το διάστημα. Αν ο Ηρακλής παίξει στη Football League 2, με τη μορφή του ΤΑΠ, τότε θα γίνει πρόταση παραμονής στους παίκτες που έκαναν προπόνηση με την ομάδα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα όμως θα πρέπει να αποκτηθούν και περίπου 20 παίκτες για να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο ρόστερ.

Η πρώτη πάντως απόφαση που έχει παρθεί από τον Παντελή αφορά την αποχώρηση του Ηρακλή από το Καυταντζόγλειο. Οι κυανόλευκοι αναμένεται να στραφούν στη λύση της Πολίχνης, μιας και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο της πόλης. Με την αποχώρηση του Ηρακλή, ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στο εθνικό στάδιο της πόλης είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Όσο και αν αρνούνται κάποιοι να το παραδεχτούν, ο Ηρακλής ήταν αυτός που κατά μεγάλο ποσοστό συντηρούσε το Καυταντζόγλειο τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η συμφωνία παραχώρησης του σταδίου προέβλεπε την παραχώρηση του 15% από τα εισιτήρια κάθε αγώνα, ενώ η ΠΑΕ κάλυπτε και το κόστος της ΔΕΗ στα νυχτερινά παιχνίδια.

Το ποσό που προέκυπτε ετησίως ίσως και να ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ να μην ήταν τυπική στις υποχρεώσεις της, ωστόσο -έστω και με καθυστέρηση- το Καυταντζόγλειο εισέπραττε ένα πολύ μεγάλο ποσό, καλύπτοντας λειτουργικές ανάγκες. Χωρίς τον Ηρακλή και με την πρόθεση της κυβέρνησης για περικοπές, τα πάντα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά για ένα στάδιο που μόνο η ανακαίνισή του προ επταετίας κόστισε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ανδρέας Παντελή: "Συνεχίζω πρόεδρος, χρέος μας να λάμψει η αλήθεια"

Αποφασισμένος να συνεχίσει στην προεδρία του Ηρακλή εμφανίστηκε χθες ο Ανδρέας Παντελή. "Κάποιοι δεν ήθελαν να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής. Καμία ιστορία δεν διαγράφεται, καμία ομάδα δεν χάνεται από μία απόφαση επιτροπής. Ο Ηρακλής θα συσπειρωθεί, θα οργανωθεί και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Είναι χρέος μας στην ιστορία του Ηρακλή να φτάσουμε ως το τέλος, είναι και θέμα εγωισμού τώρα και θα φροντίσουμε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Άσχετα με το πού θα βρίσκεται η ομάδα, ο Ηρακλής θα φροντίσει να λάμψει η αλήθεια. Όλοι αυτοί οι ανευθυνο-υπεύθυνοι παράγοντες του ποδοσφαίρου ή του Ηρακλή, θα κυνηγηθούν μέχρι το τέλος και θα πληρώσουν.

Αυτό θέλει ο κόσμος, αυτό θα γίνει. Παράλληλα πρέπει να δούμε και το αγωνιστικό. Θα προσπαθήσουμε να μην αγωνιστούμε στην Δ' εθνική. Θα ξέρουμε σε λίγες ημέρες. Όπου όμως και αν κληθούμε να αγωνιστούμε, είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω, μαζί με τον κόσμο και να φτιάξω μια ομάδα που θα επιστρέψει τρένο στην Σούπερ Λίγκα.

Δεν ήρθα για να φύγω στα δύσκολα. Ο Ηρακλής θα βγει από τη μιζέρια και δεν θα μπορεί κανείς να τον πειράξει". Για το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε φάκελος στην ΕΕΑ, εξήγησε: "Δεν μπορούσε να καταθέσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Θέλαμε να δούμε πρώτα τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ υπήρχε σε εξέλιξη και έλεγχος στην ΠΑΕ από την ΦΑΕ. Δεν ξέραμε για ποια κατηγορία θα καταθέταμε φάκελο. Δεν μας έδωσαν διορία ενώ έδωσαν σε άλλες ομάδες, όπως η Λάρισα, χωρίς να μας πουν τους λόγους που το έκαναν”.

"Ηρακλής στα εύκολα, Ηρακλάρα στα δύσκολα"

Ο μοναδικός βουλευτής που στήριξε τον Ηρακλή σε όλη τη διάρκεια του δίκαιου αγώνα του εναντίον του ποδοσφαιρικού κατεστημένου ήταν ο Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω γραπτής δήλωσης. “Η χθεσινή δικαστική απόφαση είναι σίγουρα απογοητευτική εξέλιξη για τον αγώνα που κάνουμε για τα δίκαια του Ηρακλή μας.

Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί στη μάχη για την κάθαρση στον βρόμικο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τη δικαίωση της ομάδας μας δεν ήμασταν τόσο δυνατοί, ώστε να αντιμετωπίσουμε το βρόμικο παρασκήνιο και τα συμφέροντα που είχαν προαποφασίσει την καταδίκη μας. Η παντελής απουσία της πολιτείας και κάθε έννοιας ισονομίας και δικαιοσύνης ήταν οι βασικές αιτίες που υπήρξε αυτή η άσχημη εξέλιξη.

Ειδικά στον αθλητισμό όμως η ζωή συνεχίζεται. Σήμερα περισσότερο ενωμένοι παρά ποτέ, πρέπει όλοι στην οικογένεια του Ηρακλή να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τα λάθη του παρελθόντος και παράλληλα να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον, έτσι ώστε να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα δυναμική επανεκκίνηση του ιστορικού συλλόγου μας. Άλλωστε, όπως είπαμε: Ηρακλής στα εύκολα, Ηρακλάρα στα δύσκολα!".

Επαλέ: "Θα ήθελα, αλλά..."

Την πόρτα της εξόδου ανοίγουν οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές στο κυανόλευκο ρόστερ. Όλο αυτό το διάστημα περίμεναν την κατάληξη των δικαστικών μαχών, όμως μετά την απόφαση της ΕΕΑ είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. "Θα ήθελα να ολοκληρώσω στον Ηρακλή την καριέρα μου. Αυτό όμως πλέον δεν μπορεί να γίνει", δήλωσε απογοητευμένος ο Ζοέλ Επαλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: