Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διαπλατύνσεις, επαναχαράξεις και κατασκευή κόμβων στο οδικό τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα


Διαπλατύνσεις, επαναχαράξεις και κατασκευή κόμβων αρχίζουν σύντομα για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του που έκανε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Οι βελτιώσεις αφορούν την αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της, στα πρώτα 18,5χλμ. με πλάτος οδοστρώματος 11μ., την κατασκευή νέας χάραξης για τα επόμενα 3χλμ., την διαπλάτυνση με ελαφριά μετατόπιση του άξονα της οδού για τα υπόλοιπα 1,8χλμ., την κατασκευή 12 ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή περιορισμένου αριθμού παράπλευρων οδών.


Την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενημέρωσε, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Εγνατία Οδος Α.Ε. Τάσος Μουρατίδης, για την σύμβαση του έργου «Βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα».

Η σύμβαση του έργου, εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 36εκ. ευρώ (με Φ.Π.Α.) και με προθεσμία εκτέλεσης τους 30 μήνες.

Η Εθνική Οδός, στο τμήμα αυτό, είναι ανεπαρκής από άποψη οδικής ασφάλειας για την εξυπηρέτηση των υπερτοπικών κυκλοφοριακών αναγκών. Λόγω του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, των περιορισμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, του μικρού πλάτους του οδοστρώματος (6-7μ.), παρουσιάζει υψηλό δείκτη ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: