Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Οι πρωτάρηδες στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια


Ποιοι διαγκωνίζονται να εισέλθουν στους συνδυασμούς της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία


ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ ΠΛΗΚΑ

Παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, στη Συγγρού έχουν προεξοφλήσει ότι εντός του φθινοπώρου θα στηθούν κάλπες, είτε διότι η κυβέρνηση θα αποτύχει να πιάσει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είτε διότι δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, όπως θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τότε.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς διαμήνυσε σε βουλευτές και στελέχη ότι φέτος το καλοκαίρι “δεν έχει διακοπές” και έθεσε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα.


Στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία η συζήτηση για τη στελέχωση των κατά τόπους ψηφοδελτίων έχει “φουντώσει”, ενώ τοπικό “γαλάζιο” στέλεχος σχολίασε στη “Θ” ότι “ακόμη και σήμερα να προκηρυχθούν οι εκλογές, εμείς είμαστε πανέτοιμοι για να δώσουμε τη μάχη”. Το ίδιο πρόσωπο υποστήριξε πως σε αντίθεση με το 2009, σήμερα στελέχη αλλά και προσωπικότητες που πρόσκεινται στην κεντροδεξιά δείχνουν μεγάλη προθυμία για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, τα οποία, όπως σημείωσε, “σχεδόν έχουν κλείσει”.

Στόχος της Συγγρού είναι τα ψηφοδέλτια να έχουν ξεκάθαρο “στίγμα” Σαμαρά και στο πλαίσιο αυτό σε κάθε εκλογική περιφέρεια, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές και τους πρώην βουλευτές, θα ενταχθούν πρόσωπα που ανήκουν στον λεγόμενο “σαμαρικό” πυρήνα ή στελέχη που είχαν ακολουθήσει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ στην ΠΟΛΑΝ.

Τα ονόματα που μέχρι στιγμής ακούγονται ότι θα στελεχώσουν τα "γαλάζια" ψηφοδέλτια δείχνουν ωστόσο ότι δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη προσφορά στελεχών. Αρκετοί γόνοι πρώην βουλευτών θέλουν να ακολουθήσουν την οικογενειακή παράδοση, ενώ μεγάλη "δεξαμενή" εξακολουθεί να είναι η αυτοδιοίκηση. Τις προηγούμενες ημέρες ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με αρκετά στελέχη της Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησε μαζί τους την προοπτική της καθόδου τους στις βουλευτικές εκλογές.

Ντεμπούτο θα κάνουν στη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα φέρει έντονα γυναικείο “άρωμα”, αλλά και “άρωμα” αυτοδιοίκησης. Το “ντεμπούτο” τους στην Α’ περιφέρεια αναμένεται να κάνουν η δημοτική σύμβουλος Ανθή Σαλαγκούδη (θυγατέρα του πρώην υφυπουργού Γ. Σαλαγκούδη), η περιφερειακή σύμβουλος Τζελίνα Μακραντωνάκη (θυγατέρα του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Μακραντωνάκη), η αντιδήμαρχος Μενεμένης Μαρία Αποστολίδου, η Μαρία Μήτσιου (καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη), ενώ πολύ πιθανόν να είναι εκ νέου υποψήφια η πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” Λιάνα Γιούτα και η αναπληρώτρια τομεάρχης περιβάλλοντος της ΝΔ Βίκυ Ευταξά, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και η Άννα Ευθυμίου.

“Κλειδωμένη” θεωρείται η κάθοδος του Στράτου Σιμόπουλου και του Δημήτρη Πανοζάχου, ενώ πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχει δεχτεί ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Γαρούφας, ο Στάθης Κωνσταντινίδης και ο γιος του Σωτήρη Κούβελα, Δημήτρης. Στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μεταξύ άλλων, θα είναι η Πόπη Καλαϊτζή, η Γιάννα Τζάκη, ο Γιάννης Καραγιάννης, ο Άρης Αραμπατζής, ο Βασίλης Κανάκας και ο Παντελής Τσακίρης.

Στην Kεντρική Μακεδονία. Στις άλλες εκλογικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα στελεχώσουν μεταξύ άλλων,

στη Χαλκιδική ο τέως διοικητής νοσοκομείου Δημήτρης Πάχτας και ο Γιώργος Τσιουπλάκης (γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ),

στην Πιερία ο Απόστολος Πόδας και ο Δημήτρης Χρηστογιάννης (πρώην διοικητής του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης), στην Ημαθία ο Κώστας Ζιώγας.

Στην Πέλλα έχει “κλειδώσει” η κάθοδος του “σκιώδους” υφυπουργού Δημόσιων Έργων Διονύση Σταμενίτη, που είναι στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στο Κιλκίς φαίνεται να επανέρχεται με αξιώσεις ο Γιώργος Συμπιλίδης.

Στις Σέρρες δύο περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Θανάσης Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνης, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: