Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αναβλήθηκε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Πάτρα - Εκτεταμένη ρίψη χημικών από αστυνομία


Ένταση δημιουργήθηκε κοντά σε ξενοδοχείο του Ρίου στην Πάτρα, όταν ιδιοκτήτες ταξί επιχείρησαν να πλησιάσουν τον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους ιδιοκτήτες ταξί, κάνοντας χρήση χημικών ενώ εκείνοι απάντησαν με πέτρες.

Τελικά οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους αυτοκινητιστές, που όμως παραμένουν συγκεντρωμένοι σε σχετικά κοντινή απόσταση. Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει αποκλείσει μεγάλο μέρος του δρόμου, που οδηγεί στο ξενοδοχείο, τόσο από την Πάτρα, όσο και από το Ρίο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβλήθηκε η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, μετά τα εκταταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξή της στο χώρο του ξενοδοχείο,υ όπου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ρίο.

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας απέκλεισαν το δρόμο έξω απο το ξενοδοχείο ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και εκτεταμμένη ρίψη χημικών απο τους αστυνομικούς, οι οποίοι θέλησαν να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους.

Έντονες σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι αντιδράσεις πολιτών για τη ρίψη των δακρυγόνων αφού δεκάδες ήταν οι οικογένειες που έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο και την ώρα των επεισοδίων βρίσκονταν στο χώρο της πισίνας, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν οι λουόμενοι στην παρακείμενη παραλία και οι οποίοι έφυγαν άρον άρον αφού η ατμόσφαιρα ήταν ασφυκτική απο τα δακρυγόνα.

Νωρίτερα, με δακρυγόνα επιχείρησαν  οι αστυνομικές αρχές να απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί που μετέβησαν με τα οχήματά τους στο ξενοδοχείο όπου  το απόγευμα επρόκειτο να ξεκινήσει η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών εκπροσώπων. Οι ιδιοκτήτες ταξί μετέβησαν μαζικά στο ξενοδοχείο ενώ υπήρξαν και στιγμές ιδιαίτερης έντασης με ανταλλαγή πετρών και χημικών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγη: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: