Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Ο νυν και ο πρώην θα τελέσουν τα εγκαίνια του ανδριάντα


Η χρυσή τομή βρέθηκε και τελικά τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Νέα Παραλία θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο προκάτοχός του Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με τον Αχιλλέα Καραμανλή, αντιπρόεδρο του ιδρύματος “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 13.00 και συγκεντρώνει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον λόγω των κορυφαίων πολιτικών που θα δώσουν το παρών.

Αναμένεται να παραβρεθούν ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πέτρος Μολυβιάτης, πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή και βουλευτές.


Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ίδρυμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” έχει προγραμματίσει για το πρωί της Δευτέρας ειδική αεροπορική πτήση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος και διοργανώνει την εκδήλωση, θα μιλήσουν κατά σειρά ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος “Κ. Καραμανλής” Αχιλλέας Καραμανλής.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: