Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

‘Καβάλησε το καλάμι’ ο Λαμπρινίδης


Σε μια εποχή όπου η συναίνεση είναι κεντρικό ζητούμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή (και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα εκείνος ο οποίος τη ζητά επιτακτικά) και η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό επιτάσσει εθνική ομοψυχία, ανακύπτει μείζον ζήτημα με τη στάση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρου Λαμπρινίδη.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να ακυρωθεί η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη, μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, Γιώργου Παπανικολάου,για αύριο,του Αντώνη Σαμαρά με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου και να εκθέσει τις απόψεις της ΝΔ.


Με έκπληξη τα μέλη της επιτροπής έλαβαν την Τετάρτη το πρωί ένα email από τον κ. Λαμπρινίδη, με το οποίο τους ζητούσε την ακύρωση της συνάντησης, επειδή -όπως ισχυριζόταν- δεν είναι πρέπον (sic!) να συναντούν μόνο τον κ. Σαμαρά και όχι και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Είναι ακατανόητο  Έλληνας ευρωβουλευτής να προσπαθεί να εμποδίσει τη συνάντηση ξένων ευρωβουλευτών με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης !!!

Σίγουρα πρόκειται για ένα γεγονός που δεν  έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά και απεικονίζει ξεκάθαρα εμπάθεια, αλαζονεία, παλαιοκομματικές αντιλήψεις και  λογική του «αυτομοχθηρισμού».

Ορμώμενος ο κ. Λαμπρινίδης από πιθανές μικροπολιτικές προσωπικές στρατηγικές, εκθέτει την χώρα μας στο εξωτερικό και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας.

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη από τις … υποδείξεις και τους λεονταρισμούς  του κ. Λαμπρινίδη .

Πηγή: Politis

Δεν υπάρχουν σχόλια: