Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Η γιορτή των Αγγέλων το Σάββατο


«Φως» στη σκιά της κρίσης, με τη «Γιορτή των Αγγέλων» το Σάββατο

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων θα κινείται και επισήμως από το Σάββατο η Θεσσαλονίκη. Αν και πιο λιτή από ποτέ, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η «Γιορτή των Αγγέλων», που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο δήμος, θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα της εορταστικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φετινή γιορτή θα κοστίσει συνολικά περί τις 15.000 ευρώ, όταν προηγούμενες διοργανώσεις κόστιζαν από 50.000 έως και 80.000 ευρώ.

Το ύψους 20 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο και η φάτνη έχουν ήδη στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την παράσταση και φέτος θα κλέψει το παραδοσιακό καράβι και η φάτνη.

Η γιορτή θα αρχίσει το Σάββατο στις 7.30 το βράδυ, με το δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να φωταγωγεί τόσο το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και το γιορταστικό διάκοσμο σε όλη την πόλη.


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με μοντέρνους και κλασσικούς Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης την οποία θα συνοδεύει η χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με ποπ και ροκ ήχους από το συγκρότημα «Elements» και τον Γιώργο Αξά.

Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις

Στο μεταξύ, μία σειρά πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων με τίτλο «Γιορτάζουμε με την αγορά στο κέντρο της πόλης» διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε κεντρικά σημεία της πόλης. Καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ένα πλήρες μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεχνη μουσική, ενισχύοντας την εορταστική ατμόσφαιρα αλλά και την κίνηση της κεντρικής αγοράς.

Αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις και χριστουγεννιάτικα παζάρια διοργανώνονται και από άλλους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: