Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Αύριο κρίνεται η παρτίδα


Η πιο μεγάλη ώρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα κρίνει τους νικητές των Περιφερειών έρχεται αύριο, αφού η έκβαση της μάχης σε 11 περιφέρειες (τις δύο πρώτες σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο τις κέρδισαν από τον πρώτο γύρο οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι) και τους 221 δήμους της χώρας που εκλέγουν την Κυριακή τους νέους τους τοπικούς άρχοντες.
"Κορυφαία πολιτική στιγμή της αναμέτρησης», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δίνοντάς του για μία ακόμη φορά πολιτική χροιά. Αυτές οι εκλογές ήταν εξαρχής πολιτικές και τώρα γίνονται ακόμα πιο πολιτικές, τόνισε σε χθεσινή του δήλωση, ενώ αναφερόμενος στο Μνημόνιο επισήμανε ότι επιβεβαιώθηκε πλέον ότι ήταν λάθος και πως «οικονομικά δεν απέδωσε και κοινωνικά αδίκησε».

Προειδοποίησε ακόμη ότι έρχονται νέα έκτακτα μέτρα, προσθέτοντας ότι αυτά όχι μόνο δε θα αποδώσουν, αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. «Τώρα λοιπόν το ψηφοδέλτιο "κ. Παπανδρέου αλλάξτε πορεία", πρέπει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες. Γιατί τι θέλουμε; Περιφερειάρχες που θα μεταφέρουν την πίεση του μνημονίου στους πολίτες ή περιφέρειες που θα μεταφέρουν την πίεση των πολιτών στην κυβέρνηση;», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η ΝΔ ζήτησε εξαρχής ψήφο ελπίδας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και διέξοδος από την κρίση με ανάπτυξη και όχι με ασφυξία. «Εμείς δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια. Σας υποσχόμαστε να απαλλαγούμε από τους όρους του μνημονίου μια ώρα αρχύτερα. Να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, να καταπολεμήσουμε την ανεργία και τα λουκέτα, να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και να κλείσουμε τη μαύρη τρύπα του ελλείμματος χωρίς όμως να διαλύσουμε την Ελλάδα», δήλωσε και τόνισε πως τώρα υπάρχει ευκαιρία να σταλεί στην κυβέρνηση μήνυμα «που θα μπορέσουν να αγνοήσουν και πάλι και που δεν θα κάνουν ότι δεν το άκουσαν».
«Μην το κάνετε για οποιοδήποτε κόμμα. Κάντε το για τη χώρα και τα παιδιά σας. Τώρα πια οι εκβιασμοί έχουν καταρρεύσει. Ψηφίστε ελπίδα», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σήμερα στο νομό Μεσσηνίας. Το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ επισκέφθηκε και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, προκειμένου να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.
Ακολούθως, μετέβη στο εκλογικό τμήμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Δ. Δράκου, όπου συνομίλησε με ψηφοφόρους. Ο κ. Σαμαράς, αύριο, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.
 Η Ν.Δ. κατεβαίνει στον β΄γύρο με καλές πιθανότητες και στις 11 Περιφέρειες. Τυχόν επικράτησή της σε έξι από αυτές, αναμφίβολα θα πρόκειται για νίκη του κόμματος και του αντιμνημονιακού μετώπου.
Για κινδυνολογίες και ακρότητες, υπό την πίεση της εσωκομματικής του ανασφάλειας έκανε λόγο από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά, ο κ. Πεταλωτής κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «υπόσχεται ξανά μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς θυσίες, με το γνωστό άγνωστο μαγικό του τρόπο».
Έκκληση στους πολίτες να μη μείνουν αμέτοχοι στο δεύτερο γύρο απηύθυνε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης και επέκρινε τις ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς που κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να επιλέξουν «μεταξύ του λευκού, του άκυρου και της αποχής».
«Πιστεύω και το πιστεύω βαθιά, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών, δεν θα μείνει αμέτοχη», δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης. «Δεν θα μείνει αμέτοχη», πρόσθεσε, «γιατί έχει άποψη και θέση, γιατί δεν έχει μάθει να παρακολουθεί αλλά να διαμορφώνει τις εξελίξεις, γιατί ξέρει ότι οι μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, δεν γίνονται από αυτούς που απέχουν, αλλά από αυτούς που δηλώνουν παρών». 

Πηγή: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: