Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Μπουτάρης: «να ξυριστεί ο Άνθιμος»


Νέες βολές εναντίον του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου εκτόξευσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αυτή τη φορά στην εκπομπή  «Κοινωνία Ώρα Mega», όπου αναφερόμενος στις πολιτικές παρεμβάσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «αν θέλει ο Άνθιμος να ασχοληθεί με την πολιτική να ξυρίσει τα γένια του, να βγάλει τα ράσα και να ιδρύσει κόμμα». Ο κ. Μπουτάρης διευκρίνισε ότι δεν είπε ποτέ  κόντρα με την Εκκλησία, ενώ για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δήλωσε πως «είναι ό,τι καλύτερο μετά την λαίλαπα Χριστόδουλου».

Ο κ. Μπουτάρης σε ανακοίνωση  του συνδυασμού του διέψευσε τον ισχυρισμό του κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι πρότεινε να μετονομαστεί η  οδός Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν ζήτησε να μετονομαστεί η οδός Αγίου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ.
«Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε να ονομασθεί και πάλι η οδός Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ, στο πνεύμα της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Αντιδράσεις την ίδια στιγμή προκαλεί το ζήτημα της διαφημιστικής καταχώρησης του συνδυασμού του Γιάννη Μπουτάρη στην ιστοσελίδα του…  Σκοπιανού Πρακτορείου  Ειδήσεων.

Μια καταχώρηση που σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδεται στην «αμέλεια» του επιτελείου του να θέσει ασφαλιστικές δικλείδες στο διαδίκτυο, ώστε να μην μπορεί να εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, εν αγνοία του υποψηφίου δημάρχου,  διαφημιστικό υλικό του συνδυασμού του.

Πηγή: Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: