Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Απο παρακαμπτηρίους πέρασε η υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Μπατζελή, τα μπλόκα των αγροτών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»


Από παρακαμπτήριους δρόμους πέρασε τα μπλόκα, που είχαν στήσει οι αγρότες στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία», η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία σε περίπου μία ώρα θα εγκαινιάσει την έκθεση «Agrotica».

Αγρότες έκλεισαν με τρακτέρ τον κεντρικό οδικό άξονα, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη από και προς τον αερολιμένα, και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπός τους, Γιάννης Βογιατζής, πρόθεσή τους ήταν να συναντήσουν την υπουργό, να συζητήσουν μαζί της και να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Η κα υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο. Προτίμησε να μας γυρίσει την πλάτη και να παρακάμψει τα μπλόκα», δήλωσε ο κ. Βογιατζής.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγρότες απέκλεισαν τον κάθετο δρόμο, που συνδέει τον αερολιμένα με το πολεοδομικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν επιβάτες αεροπορικών πτήσεων και εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο. Αυτήν την ώρα, υπάλληλοι του αεροδρομίου παραλαμβάνουν με λεωφορεία τους επιβάτες, που πρόκειται να ταξιδέψουν, και τους μεταφέρουν από το αγροτικό μπλόκο μέχρι το «Μακεδονία».

Όπως είπαν εκπρόσωποι των αγροτών, πρόθεσή τους είναι να ανοίξουν σε λίγο τον κόμβο, που οδηγεί στο αεροδρόμιο και να επιστρέψουν στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: