Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαράς: Το συνέδριο, πράξη επανίδρυσης της Ν.Δ.


Του Γιωργου Π. Τερζη

Συνέδριο «επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς το επικείμενο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, κατά τη χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής.

Σε πανηγυρικό κλίμα, καθώς από σήμερα τα μέλη της επιτροπής, υπό τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας, ο πρόεδρος του κόμματος ουσιαστικά προανήγγειλε την τομή με το παρελθόν, όχι μόνο συνολικά του πολιτικού συστήματος, αλλά και της ίδιας της Ν.Δ.

Το συνέδριο -υποστήριξε προς τα μέλη της οργανωτικής- θα είναι το τέλος των αναχωμάτων του παρελθόντος, το τέλος του πολιτικού λόγου των προηγούμενων ετών, «θα είναι η πράξη επανίδρυσης της παράταξής μας».

Επανέλαβε την άποψη ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει ξεπεραστεί και επέμεινε στην ανάγκη μιας νέας μεταπολίτευσης. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς οριοθέτησε, εκ νέου, την αντιπολιτευτική ρότα της Ν.Δ. «Ως αντιπολίτευση θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί, θα διαφωνήσουμε όπου απαιτηθεί... θα πάρουμε αποφάσεις, αλλά δεν συγκυβερνούμε», υπογράμμισε.

Η εκκίνηση της προσυνεδριακής πορείας δίδεται με τη συνδιάσκεψη του κόμματος στις 21 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την οποία καταβάλλεται μεγάλη οργανωτική προσπάθεια προκειμένου από ένα κατάμεστο στάδιο να σταλεί μήνυμα συσπείρωσης και αντεπίθεσης.

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Κρήτη, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση των 800.000 και πλέον μελών που ψήφισαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο στις 25-27 Ιουνίου.

Η οργανωτική επιτροπή θα συνεδριάζει σε χώρο που νοικιάστηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται και το πολιτικό γραφείο του προέδρου της, κ. Αβραμόπουλου. Ο τελευταίος έχει ήδη καταλήξει στις βασικές καταστατικές αλλαγές, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ όχι μόνον από τα μέλη αλλά και τους φίλους του κόμματος, συμμετοχή των πολιτών και στην ανάδειξη των νομαρχιακών επιτροπών αλλά και, πιθανότατα, θέσπιση θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα.

Στον απόηχο, εξάλλου, της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το μεταναστευτικό, στη Ρηγίλλης επικρατεί ικανοποίηση για την εμφάνιση του κ. Σαμαρά, παρά τον υψηλό πυρετό που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, κατέστησαν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές από την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. θα επιμείνει το επόμενο διάστημα στη συγκεκριμένη ατζέντα, θεωρώντας ότι η κοινή γνώμη δεν επιδοκιμάζει τις «άκριτες πολιτογραφήσεις» του ΠΑΣΟΚ αλλά αντιθέτως διάκειται ευνοϊκά προς την προσεκτική αλλά όχι ξενοφοβική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: