Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Kινητοποιήσεις στη Χαλκιδική


Θανασης Τσιγγανας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, βγήκαν χθες τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους, λίγες ημέρες μετά την αναγγελία των συναδέλφων τους από την Κεντρική Ελλάδα ότι ετοιμάζονται και πάλι για κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής παρέταξαν τα τρακτέρ στην άκρη του οδοστρώματος χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κασσανδρείας κ. Δ. Παπανικολάου χαρακτήρισε μονόδρομο τις κινητοποιήσεις. Οπως είπε «δεν έχουμε πληρωθεί για τα σιτηρά και τις ελιές, αν και τις δωσαμε φέτος σε εξευτελιστικές τιμές (0,60 το κιλό). Πήραμε το 30 - 40% των επιδοτήσεων και οι τιμές των προϊόντων μας πέφτουν συνεχώς».

Σε πανελλαδικό επιπεδο οι κινητοποιήσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από τις 27 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε εκ μέρους των αγροτοσυνδικαλιστών της Θεσσαλίας ο κ. Χρ. Σιδηρόπουλος. Οπως είπε, η υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή «θα δει τους εκπροσώπους των αγροτών, στις 25 - 27 Ιανουαρίου και πρέπει να ακούσουμε τι έχει να πει». Θα προηγηθούν συναντήσεις των συντονιστικών επιτροπών για να καθοριστούν τα 10 -12 κοινά αιτήματα όλων των αγροτών.

Για τον σκοπό αυτόν, αύριο το μεσημέρι αγροτοσυνδικαλιστές από διάφορες περιοχές της χώρας πρόκειται να συναντηθούν στην Κατερίνη. Οι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας λόγω του κλεισίματος των Τεμπών θα καταρτίσουν νέο σχέδιο κινητοποιήσεων, ενώ ενδέχεται να κλείσουν ακόμα και τις τρεις παρακαμπτήριες, για τις οποίες ο αγροτοσυνδικαλιστής είπε πως «μπορούμε να κλείσουμε εύκολα, με το μπουφάν και με το παντελόνι».

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: