Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Το γκολ του Πανθρακικού ξεσήκωσε θύελλα στον Ηρακλή


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΒΒΑ ΚΩΦΙΔΗ ΓΙΑ «ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ»

Ο προπονητής του «γηραιού» αποκάλυψε ότι δύο μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ μπήκαν στα αποδυτήρια του συλλόγου παρουσία μπράβων, λόγω του γεγονότος ότι ο Πανθρακικός προηγούνταν στο σκορ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο Σάββας Κωφίδης με αφορμή ένα απίστευτο γεγονός που έλαβε χώρα στο ημίχρονο της προχθεσινής αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στα αποδυτήρια του Ηρακλή και το οποίο ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να καταγγείλει δημοσίως.

Ο προπονητής του «γηραιού» αποκάλυψε ότι δύο μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ μπήκαν στα αποδυτήρια του συλλόγου παρουσία μπράβων, λόγω του γεγονότος ότι ο Πανθρακικός προηγούνταν στο σκορ στην ανάπαυλα με 0-1, και μίλησαν με έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές (το ρεπορτάζ λέει ότι απειλήθηκαν αν δεν «γυρίσουν» το ματς), χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Μάλιστα, όταν προσπάθησε να τους διώξει από τα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσουν οι παίκτες του, τότε του ασκήθηκε βίαιη συμπεριφορά.

Όπως επεσήμανε ο Σάββας Κωφίδης αν δεν σταματήσουν τέτοιου είδους τακτικές ο ίδιος θα αποχωρήσει από τον Ηρακλή, «είναι αντίθετο με μένα, αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία, αντίληψη, τακτική για το αθλητικό πνεύμα και για το ποδοσφαιρικό, εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύω», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του «Γηραιού», ο οποίος πρόσθεσε πως θα συνεχίσει μέχρι νεοτέρας να προπονεί την ομάδα.

«Αμαυρώθηκε η ιστορία του Ηρακλή»

«Συνέβη κάτι το οποίο αμαυρώνει την ιστορία του Ηρακλή. Και το θεσμό του προπονητή στον Ηρακλή και γενικότερα. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, χθες μετά το τέλος του πρώτου μέρους, μπήκαμε στο ημίχρονο με σκορ εις βάρος μας 0-1 και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν και να ετοιμαστούν για το δεύτερο ημίχρονο και να αλλάξουν την κατάσταση και όλη την πίεση που υπήρχε με το παιχνίδι που κάναμε», δήλωσε αρχικά ο Κωφίδης και συνέχισε:

«Κάποια μέλη του Δ.Σ. μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς την άδεια τη δική μας, απαξιώνοντας το γενικό αρχηγό, τον τεχνικό υπεύθυνο, τον προπονητή και πάνω απ’ όλα την ιστορία του Ηρακλή. Με μπράβους για να μιλήσουν στους παίκτες, μέλη του Δ.Σ., ο κ. Ζιάκας αν δεν κάνω λάθος και ο κ. Γουίλι. Με έντονο ύφος πήγαν να μιλήσουν στους παίκτες, χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει. Απαξιώνοντας πρώτα απ’ όλα την ιστορία του Ηρακλή και τον προπονητή.

Είναι αντίθετο με μένα, αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία, αντίληψη, τακτική για το αθλητικό πνεύμα και για το ποδοσφαιρικό, εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύω. Αυτή είναι η αντίληψη και του γενικού αρχηγού, Μανώλη Τουμπόγλου, του Ηλία Πουρσανίδη και του συνεργάτη μου Γρηγόρη Τσινού. Δεν ταιριάζει στον Ηρακλή αυτό, ούτε στους ανθρώπους που είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είμαι έξω από αυτό, εάν αυτή η τακτική και η φιλοσοφία ανήκει στον Ηρακλή, εγώ δεν ανήκω σε αυτό».

Συνεχίζοντας, ο τεχνικός του Ηρακλή, τόνισε: «Αν θα συνεχιστεί αυτό, δε θα είμαι εδώ. Εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι του Δ.Σ., εγώ δεν μπορώ να είμαι εδώ. Ήρθα να σας ανακοινώσω τι συμβαίνει και δεν μπορώ να το αφήσω να διαιωνίζεται. Ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής, που όλοι ξέρετε τη φιλοσοφία που έχει τόσα χρόνια. Θα είμαι στην προπόνηση θα είμαι και στο ματς της Κυριακής και θα περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα.

Πηγή: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: