Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


Ανοίγει και πάλι, μετά από ριζική ανακαίνιση το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια θα κάνει την ερχόμενη Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Η ανακαίνιση χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού. Το μουσείο, διαθέτει νέους εκθεσιακούς χώρους και έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες εκθεσιακές αντιλήψεις. Το μουσείο εμπλουτίστηκε σε εκθέματα, τα οποία πλαισιώνονται με διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές, και νέα δίγλωσσα ιστορικά κείμενα.

Ο επισκέπτης θα έχει στη διάθεσή του, οπτικοακουστική εφαρμογή αυτόματης πολύγλωσσης ξενάγησης με φορητές συσκευές σε τέσσερεις γλώσσες, τρεις οπτικοακουστικές διαδραστικές παρουσιάσεις για το μακεδονικό ζήτημα και τη πορεία του Παύλου Μελά στη Μακεδονία, ενώ στα εκθέματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σημαντικά κειμήλια του Παύλου Μελά, όπως οι παλάσκες του, οικογενειακές φωτογραφίες και το κιβώτιο εκστρατείας του, οι στολές και αντικείμενα αρχηγών του Μακεδονικού Αγώνα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: