Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ερώτηση του Γιάννη Δριβελέγκα για τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Κασσανδρείας


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τον κ. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα : « Οδικός άξονας Θεσ/νίκης – Κασσανδρείας, τμήμα από τον κόμβο Ν.
Μουδανιών έως τη Ν. Ποτίδαια »

κ. Υπουργέ

Η « Εγνατία Οδός Α.Ε. » το έτος 2005, στο εν λόγω τμήμα, αποφάσισε την κατασκευή κλειστού αυτοκινητοδρόμου. Αντίθετα η ομόφωνη βούληση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του Νομού ( Δήμου – Νομαρχίας – Επιμελητηρίου – Επαγγελματιών της περιοχής ) είναι υπέρ της διαπλάτυνσης με στηθαίο στη μέσον ανοιχτού όμως αυτοκινητοδρόμου. Έτσι που να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία χωρίς να δημιουργείται προβλήματα πρόσβασης στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή οι ιδιοκτήτες παραχωρούν τις περιουσίες τους δίχως απαλλοτρίωση.

Αποτέλεσμα της απόφασης της « Εγνατίας Οδού Α.Ε » είναι το έργο να καθυστερεί λόγω προσφυγών, διότι θίγονται επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες. Όμως το τμήμα αυτό εξακολουθεί να είναι το τμήμα « εφιάλτης », το τμήμα « φονιάς ».

Επειδή κ. Υπουργέ πρέπει να βρεθεί, έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε βρεθεί, λύση στο πρόβλημα, λύση που θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της και θα πλήρη τους όρους της άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και ανθρώπων.

Επειδή πρέπει να προλάβουμε την επερχόμενη τουριστική σαιζόν, χωρίς την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών, αλλά κυρίως χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Σας ερωτώ

Τι πρόκειται να πράξετε ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο της διαπλάτυνσης, που θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, παραδίδοντας προς χρήση έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο ;

Αθήνα 30/11/2009

Ο ερωτών Βουλευτής

Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: