Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Κινήσεις Σαμαρά για εσωκομματική ειρήνευση


Συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη και στελέχη που την είχαν στηρίξει

Σε κινήσεις άρσης της αντιπαλότητας και της εσωστρέφειας που προκάλεσε η εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία, επιδίδεται ήδη ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς. Χθες είχε συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά με σειρά στελεχών που στήριξαν την υποψηφιότητά της. Ταυτόχρονα, έδωσε δείγμα προθέσεων για τις επιλογές του ως προς τη στελέχωση καίριων θέσεων στο κομματικό επιτελείο, επιλέγοντας ως διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Σαμαράς προέβη επίσης χθες στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δίνοντας στίγμα για τον αντιπολιτευτικό λόγο της Ν.Δ., αλλά και για τις κατευθύνσεις της οικονομικής του πρότασης. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η υπέρβαση της κρίσης μπορεί να επιτευχθεί με ανάπτυξη, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του ότι για την τρέχουσα άκρως δυσμενή συγκυρία δεν φταίει μόνο η διεθνής κρίση, αλλά «ένα ολόκληρο μοντέλο που χρεοκόπησε».

Το επιτελείο

Χθες ο κ. Σαμαράς έδωσε δείγμα γραφής της νέας τάξης πραγμάτων στη Ρηγίλλης, με την επιλογή των πρώτων στενών συνεργατών του. Τοποθέτησε στη θέση του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στέλεχος με καραμανλικές αναφορές και καλό γνώστη της ανθρωπογεωγραφίας της Ν. Δ. Συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία είχε και η απόφαση να διατηρήσει στη θέση του διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Μεν. Δασκαλάκη, με αναπληρωτή τον στενό συνεργάτη του Μεσσήνιου πολιτικού, πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Θοδ. Δραβίλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κρίσιμες θέσεις, όπως του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, του εκπροσώπου του κόμματος και, δευτερευόντως, εκείνου που θα αναλάβει γραμματέας, διαδεχόμενος τον Λ. Ζαγορίτη. Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε (Μέγκα) ότι στη Νέα Δημοκρατία συνυπάρχουν και πρέπει να συνυπάρξουν δύο τάσεις. «Η λαϊκή η οποία πλειοψήφησε και η κεντρώα». Πρόσθεσε δε ότι η διαφορετική άποψη δεν συνιστά αμφισβήτηση του αρχηγού.

«Δεν συμφωνώ με τη δήλωση του Α. Σαμαρά να τα σβήσει όλα. Ο ηττημένος πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική. Λόγω ηλικίας δεν έχει πολλά περιθώρια και η παρουσία του στο κόμμα θα το βλάψει», σημείωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Θ. Κοκκινούλης (Ελευθερία).

Πηγή: Καθημερινή

Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που εσύ λες "Κεντρώοι" εννοείς εσένα και την αδερφή σου μόνο. Δηλαδή την οικογένεια Μητσοτάκη.

Να το πούμε πιο απλά, η Νέα Δημοκρατία ή είναι ομοιογενές κόμμα ή αν δεν σου αρέσει είναι πολυτασικό. Δεν μειοψήφησε καμία "Κεντρώα" τάση, γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοια τάση μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ποσοστού της αδερφής σου, είναι από ψηφοφόρους της Λαϊκής Δεξιάς, όπως αποκαλείς τη Νέα Δημοκρατία εσύ.

Για πήγαινε στο επίσημο Facebook group της αδερφής σου να μαζέψεις πολλούς υβριστές από εκεί μέσα και μετά να μιλάς για ανύπαρκτες τάσεις. Μπορεί να το ήθελες να είναι έτσι, αλλά δεν είναι.

Να μάθετε να δέχεστε με αξιοπρέπεια το αποτέλεσμα, τα υπόλοιπα εκθέτουν μόνο εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: