Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Χαλκιδική, κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες


Σαμοθράκη: Οδηγός έπεσε μαζί με τη γέφυρα εξαιτίας της βροχής!

Από... «θαύμα» σώθηκε ένας 56χρονος ψαράς στη Σαμοθράκη, όταν λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε το νησί γκρεμίστηκε η γέφυρα πάνω στην οποία κινούνταν εκείνη την ώρα με το αυτοκίνητό του. Ο άτυχος 56χρονος επέστρεφε στο σπίτι του όταν το οδόστρωμα της γέφυρας, ύψους τριών μέτρων, δίπλωσε και ο ίδιος βρέθηκε μέσα στα νερά του ρέματος της Ποταμιάς στην περιοχή Καμαριώτισσας.

22 κλήσεις σε τρεις ώρες

Φωτιά πήραν και τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Σαμοθράκη που δέχθηκε μέσα σε διάστημα τριών ωρών 22 κλήσεις και έκανε 14 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες στη Χαλκιδική

Το σίριαλ των κατολισθήσεων συνεχίστηκε χθες στη Χαλκιδική με τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή της Σιθωνίας και την Τορώνη. Βράχοι αποκολλήθηκαν στην περιοχή της Βουρβουρού στο 54ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανίων Σάρτης. Ο δρόμος έμεινε κλειστός για τρεις σχεδόν ώρες από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 11, ενώ από τις 10 μέχρι και τις 12 λόγω κατολίσθησης έκλεισε και το ρεύμα προς Συκιά στην περιοχή Πόρτο Κουφό.

Μάλιστα εξαιτίας της βροχής οι κεντρικοί δρόμοι της περιοχής θύμιζαν λίμνες με μπάζα και σκουπίδια από τους αγροτικούς δρόμους να καταλήγουν στην άσφαλτο. Την ίδια στιγμή το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στο Μαρμαρά δέχθηκε τρεις κλήσεις για άντληση υδάτων στη Σάρτη.

Επιδείνωση καιρού το ερχόμενο τριήμερο

Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκινά η επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες να εκδηλώνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Νέο κύμα καταιγίδων αναμένεται από το Σάββατο το βράδυ, ενώ παγετός θα πλήξει στα ηπειρωτικά της Β. Ελλάδος με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν και να φτάνει του -3 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: