Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ουρανούπολη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.


Εκδήλωση ενημέρωσης για το λεγόμενο «Νέο Επενδυτικό Σχέδιο» των μεταλλείων του Στρατονικού Όρους!

Βλέπετε η προσπάθεια που καταβάλλουν οι μεταλλευτικές εταιρείες να μετατρέψουν ολόκληρη τη Βόρειο Χαλκιδική σε μεταλλευτική χαβούζα ενδιαφέρει όλο και περισσότερους.

Η Ουρανούπολη άλλωστε δεν είναι και στην άλλη άκρη της χώρας. Υδροδοτείται από τα νερά του Κακκάβου και έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια μια άλλου τύπου ανάπτυξη με την οποία τα πάει πολύ καλά.

Και καταλαβαίνει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν η απασχόληση που αφορά την επισκεψιμότητας, τη μεταποίησης, τις υπηρεσίες, με τα κυάνια, τα αρσενικά και μηδενικές ποσότητες ύδατος, όσοι κι αν κάποιοι προσπαθούν επιμελώς να μας πείσουν για το αντίθετο.

Εμείς οι Στρατονικιώτες άλλωστε το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά αυτό, καθώς βλέπουμε το χωριό μας τόσα χρόνια να φθίνει και να έχει περιέλθει στη μιζέρια και την υποβάθμιση εξαιτίας της μακροχρόνιας μονοκαλλιέργειας των μεταλλείων.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο της πρώην Κοινότητας Ουρανούπολης όπου επιστήμονες, ακτιβιστές και πολίτες της περιοχής θα ενημερώσουν τους κατοίκους της Ουρανούπολης και όχι μόνο.

Πηγή: Στρατονίκη - Μαντεμοχώρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: