Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

«Οι ανάγκες του τόπου επιβάλλουν την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά»


Π. Παναγιωτόπουλος από την Κομοτηνή

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος προχθές από την Κομοτηνή στο πλαίσιο μιας περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θράκη. Μετέφερε τη χαρά του από την παρουσία του στην περιοχή λίγο πριν μιλήσει σε στελέχη και φίλους της ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας και αφότου είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Ανάμεσα στα στελέχη που βρέθηκαν στην ομιλία ήταν ο πρώην νομάρχης Διονύσης Καραχάλιος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ναλμπάντης, ο δήμαρχος Ν. Σιδηροχωρίου Κώστας Βαρβάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης.

Το πρόγραμμα του κ. Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε από τον Βόρειο Έβρο το απόγευμα της Κυριακής, ακολούθησε συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη της ΝΔ και η επίσκεψη στην Κομοτηνή έκλεισε με ανοιχτή ομιλία του. Είναι μια πόλη με την οποία τον συνδέουν συναισθηματικοί δεσμοί, όπως είπε, καθώς ο γιος του ολοκλήρωσε μόλις τις σπουδές του στη Νομική.

Είπε πως από την Θράκη θα μεταφέρει στην Αθήνα «μήνυμα αισιοδοξίας για την προοπτική ανασυγκρότησης, πολιτικής και ιδεολογικής αναγέννησης της ΝΔ. Η όλη παράταξή μας έρχεται από το βάθος της ιστορίας της Ελλάδας και θα πάει πολύ μακριά».

Είπε ότι λαμβάνει επίσης μήνυμα πολιτικής υπεροχής και νίκης του Α. Σαμαρά λέγοντας πως δεν σκοπεύει να μειώσει «ούτε τη φίλη Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε το φίλο Πάνο Ψωμιάδη, αλλά αυτό λέει η Θράκη κι εκεί συναντώμεθα με όσα λέμε κι εμείς κάτω στην υπόλοιπη Ελλάδα, ότι τα αιτήματα των καιρών, η δυσκολία των καιρών, τα προβλήματα της εποχής που διανύουμε, οι ανάγκες της παράταξης, οι ανάγκες του τόπου, επιβάλουν την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ο υποψήφιος εκείνος αρχηγός της ΝΔ ο οποίος μπορεί να πετύχει ταχύτατα την επανασυσπείρωση των εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της ΝΔ (πάνω από 900 χιλιάδες) που είδαμε να εγκαταλείπουν στις τελευταίες εκλογές το κόμμα μας χωρίς όμως να μετακινούνται στο ΠΑΣΟΚ».

Δεσμεύτηκε πως ο Αντώνης Σαμαράς σε ταχύτατο χρόνο, αφού πετύχει την επανασεισπύρωση, με την επιστροφή όσων απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ θα έχει μια ανοιχτή αγκαλιά «στα πλαίσια της αμφίπλευρης διεύρυνσης για να φέρουμε συμπολίτες μας που ψήφισαν κόμματα που είναι δεξιότερα της ΝΔ αλλά και κόμματα που είναι αριστερότερα της ΝΔ».

•Πολιτικό ρεύμα

Ανέφερε πως «το πολιτικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ήδη προκαλεί ένα κοινωνικό ρεύμα μέσα στις τάξεις του ελληνικού λαού με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Είναι το ρεύμα των πολλών ανωνύμων αγωνιστών και οπαδών της παράταξης. Αυτό το ρεύμα το κοινωνικό, το ισχυρό, το πλειοψηφικό, έχει πάρει στους ώμους του τον Αντώνη Σαμαρά και θα τον αναδείξει πρώτα ο Θεός και μετά ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές αρχηγό της ΝΔ, υποψήφιο πρωθυπουργό. Μόλις η ΝΔ ανασυγκροτηθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετήσουμε με τον Σαμαρά αρχηγό σε ορατό χρόνο την προοπτική επιστροφής της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας».

Σε ερώτηση για τα STAGE, είπε πως έχουν ξεκινήσει την μάχη. «Την περασμένη Παρασκευή, οι βουλευτές της ΝΔ με εμένα ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο «στριμώξαμε» στον τοίχο την κυβέρνηση και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Τού είπα «μη βάζεις την υπογραφή σου σ’ αυτήν την πολιτική αθλιότητα του κομματικού ρεβανσισμού και των κομματικών διώξεων σε βάρος δεκάδων χιλιάδων παιδιών που εργάστηκαν και εργάζονται μόνιμα στα προγράμματα STAGE, που έχει αποδεχθεί η Ε.Ε. και η ελληνική πολιτεία». Για τα παιδιά αυτά πρέπει να λειτουργήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος, όπως η μοριοδότηση. Δεν μπορεί αυτά τα παιδιά να πετιούνται στον Καιάδα επειδή δεν προέρχονται από τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ. Είναι παιδιά του ελληνικού λαού, οτιδήποτε κι αν ψηφίζουν» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

•Πρώτα η πολιτική οικογένεια

Για το αν σε περίπτωση που ο Α. Σαμαράς εκλεγεί αρχηγός του κόμματος, κάνει κίνηση προς το ΛΑΟΣ επανέλαβε πως θα προχωρήσει σε αμφίπλευρη διεύρυνση, «αφού πρώτα πετύχει να επανασυσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ. Πρώτα να φέρουμε πίσω τα μέλη της δικής μας πολιτικής οικογένειας που έφυγαν και στη συνέχεια, αμφίπλευρη διεύρυνση. Όλοι χωράμε στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη με τα λαϊκά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως την ίδρυσε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της Ευρώπης του 20ου αιώνα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Σε ερώτηση για το αν η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί ή όχι να επανασυσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ ο κ. Παναγιωτόπουλος θέλησε αρχικά να σημειώσει πως εκείνη από την πλευρά της έχει «τη δική της πολιτική διαδρομή και τη δική της προσφορά στην παράταξη και στον τόπο», αλλά «η πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική και μπορεί ν’ ασκήσει με περισσότερη δημοκρατική πειθώ, με επιχειρήματα ιδεολογικά και πολιτικά για να ξαναγίνει η ΝΔ μεγάλη, για να ξαναγίνει το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θα επιστρέψει στην εξουσία, αυτή η πρόταση είναι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, γι’ αυτό και την στηρίζω».

Για την ιστορία του Α. Σαμαρά και τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε «δεν θα κάνουμε πολιτική τον 21ο αιώνα με όρους της δεκαετίας του ’90 ή και της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Κάποιοι επετέθησαν στον Σαμαρά για τα γεγονότα του ’93, κάποιοι άλλοι επετέθησαν στον Κώστα Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη για τα γεγονότα του ’65 ή του ’63. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που υποδέχτηκε και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη όταν το ’77 – ’78 ήρθαν στη ΝΔ από το κόμμα των Φιλελευθέρων».

Θέλησε να περάσει το μήνυμα πως «όλοι έχουν τη δική τους προσφορά στον τόπο και στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και ο κόσμος μπορεί ν’ αξιολογήσει με βάση τα δεδομένα και τα ζητούμενα του 21ου αιώνα. Πάμε να φτιάξουμε τη ΝΔ, να την αναδείξουμε ως ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό, λαϊκό, κοινωνικό κόμμα του 21ου αιώνα. Δε θα δουλέψουμε με προσλαμβάνουσες παραστάσεις της δεκαετίας του ’90 ή με προσλαμβάνουσες του ’60 και ’70» επεσήμανε.

Μαρία Αμπατζή

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: