Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Παγώνει έργο 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη


Σε προσωρινό «πάγωμα» οδηγείται η διαδικασία κατασκευής της εξωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, που έχει αρχικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και μήκος 37 χλμ..

Αυτό προέκυψε ύστερα από συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Μαγκριώτη με φορείς και κατοίκους των περιοχών, από τις οποίες θα διέλθει η εξωτερική περιφερειακή.

Ο υφυπουργός επισήμανε πως θα πραγματοποιηθεί ένα δίμηνο διαβουλεύσεων με τους τοπικούς φορείς για το ζήτημα της χάραξης της οδού. Μάλιστα υπογράμμισε πως υφίστανται έξι εναλλακτικές δυνατότητες για τη χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής, τις οποίες θα θέσει υπόψη των κατοίκων η Εγνατία Οδός ΑΕ, που έχει αναλάβει το μελετητικό κομμάτι του έργου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση εάν δεν υπάρξει αίσια κατάληξη μέχρι τέλος Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου του 2010 επί της διαδρομής της οδού, τότε υφίσταται κίνδυνος το έργο να μην προκηρυχθεί εντός του επόμενου έτους, και να μην αποσπάσει καθόλου κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Πηγή: Ημερησία

Μαγκριώτη ήρθαν τα μαντάτα σου. Προχθές άλλα είχες υποσχεθεί στον Πολύγυρο...

Κανονίστε να μην φτιάξετε τον τριτοκοσμικό δρόμο και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει, αρκετή υπομονή κάναμε. Την μία μας δούλευε ο αλησμόνητος Σουφλιάς, μας δουλεύει και ο Μαγκριώτης τώρα.

Δεν ντρέπεστε λίγο; Είναι δρόμος αυτός που συνδέει την Θεσσαλονίκη με τον Πολύγυρο; Χρήματα για έργα δεν δίνετε σε ένα Νομό που φέρνει τόσα έσοδα στο κράτος.

Όχι απλά θα ξεχάσουμε τον καρόδρομο, εδώ πάνε να καταργήσουν ολόκληρη την Περιφερειακή. Και δεν μας λέτε ρε λεβέντες, τόσος όγκος αυτοκινήτων θα περνάει μέσα από την Θεσσαλονίκη;

Συνεχίστε αυτές τις εξυπνάδες και σύντομα θα κάνετε παρέα στον Σουφλιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: