Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς: Επιμένει στην επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης


Τα τελευταία χρόνια η στενή του σχέση με την ΟΝΝΕΔ, αλλά και η ισχυροποίησή του στην κομματική βάση έδωσαν την ευκαιρία στον Αντώνη Σαμαρά να αντλεί δύναμη από την κομματική δεξαμενή.

Στο πατρικό του σπίτι, στην οδό Μουρούζη, οι συσκέψεις με στενούς συνεργάτες και βουλευτές για να χαράξει τη στρατηγική του ως το συνέδριο και να εξετάσει την ιδεολογική του πλατφόρμα διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός, ο οποίος κέρδισε την πρωτιά με μεγάλη διαφορά στην εκλογική του περιφέρεια, θα προτάξει την ανάγκη ενός σύγχρονου κεντροδεξιού κόμματος. Υπέρμαχος του κοινωνικού φιλελευθερισμού επιμένει στην επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης. Δεν αρνήθηκε την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου (σ.σ. δεν έχει γίνει δεκτή προς το παρόν) για εκλογή από τα ενεργά μέλη της παράταξης.

Στο στενό στρατηγικό του επιτελείο οι κ. Σταμενίτης, Κανελλόπουλος και Ζωναντός. Στους πολιτικούς του φίλους, πέραν όλων των άλλων, οι Kώστας Mαρκόπουλος, Άκης Γεροντόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Μανώλης, Σάββας Τσιτουρίδης, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Δημήτρης Σταμάτης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Ν. Παπαδημάτος, στελέχη που στο παρελθόν τον ακολούθησαν στην ΠΟΛΑΝ και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό όλος ο Νομός Μεσσηνίας.

Πρόσφατο ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα Σαμαρά, μάλιστα, στους 31 δημάρχους του νομού, όλοι απάντησαν ότι είναι στο πλευρό του και στηρίζουν την ενέργεια αυτή.

Εξαίρεση ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο οποίος τόνισε ότι θα περιμένει τις υποψηφιότητες.

Καλές σχέσεις διατηρεί, επίσης, ο κ. Σαμαράς με τους Βασίλης Μιχαλολιάκο, Κώστα Τασούλα, αλλά και με την κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου.

Πηγή: Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: