Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ένας ιδιώτης που τον λέν' Καραμανλή


Ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα αρκετών εβδομάδων ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα (πήρε ήδη τρίμηνη άδεια άνευ αποδοχών) και πιθανόν από ένα ζευγάρι φίλων οι οποίοι δεν σχετίζονται με την πολιτική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της zougla.gr, πρώτος προορισμός θα είναι η Γαλλία, όχι όμως το Παρίσι, αλλά ένα ησυχαστήριο στα μεσογειακά παράλια για να ακολουθήσει επίσκεψη... για δουλειές και ψώνια στις ΗΠΑ. Ο κ. Καραμανλής -σύμφωνα με την άποψη κάποιων λίγων ανθρώπων, με τους οποίους συζητά τέτοια θέματα- σκέφτεται το μέλλον του. Αυτές τις ημέρες δηλώνει κουρασμένος και πικραμένος, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε η περιπέτεια της υγείας της μητέρας του, Αλίκης. Συγκεκριμένα, αυτοί που τον είδαν μετά την αποχώρηση από το Μαξίμου μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κλειστεί στον εαυτό του, μιλάει ελάχιστα στους οικείους του και σχεδόν καθόλου στο τηλέφωνο. Για έναν άνθρωπο, που του αρέσει να κάθεται πολλές ώρες μόνος του, διαβάζοντας αστυνομικά μυθιστορήματα και βλέποντας ταινίες στην συνδρομητική τηλεόραση.

Αποφεύγει τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων και ενημερώνεται για τις εξελίξεις (κυρίως στο κόμμα της ΝΔ) από ένα ολιγόλεπτο τηλεφώνημα συνεργάτη του. Τρώει ελαφριά, δεν έχει πολύ όρεξη και πίνει λίγο κρασάκι με το φαγητό ή ένα ουισκάκι νωρίς το βράδυ.

Συμπεριφέρεται λες και η πολιτική τού προκαλεί έντονη ενόχληση και προσπαθεί να αποφύγει κάθε σχετικό ραντεβού, κυρίως τώρα. Οι φίλοι του, οι άνθρωποι που προτιμά να βλέπει πέρα από την οικογένειά του, είναι όλοι... εκτός πολιτικού στίβου. Με τα άτομα που είχε καθημερινή συνεργασία τους τελευταίους μήνες δεν μιλάει πλέον καθόλου, και από την πρώην κυβέρνηση και το επιτελείο τού Μαξίμου συνομιλεί μόνο με τον Αντώναρο και έναν πρώην συνεργάτη τού Ρουσόπουλου που του... ξέμεινε και συνεργάστηκαν στενά τον τελευταίο καιρό. Ακόμη και οι Ζακυνθινός και Δασκαλάκης χάθηκαν από τον προσωπικό του ορίζοντα.

Το σχεδιαζόμενο ταξίδι στις ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από την υγεία της μητέρας του. Ο κ. Καραμανλής επιδιώκει, τώρα που η ιδιότητα του πρωθυπουργού είναι ακόμη φρέσκια, να διασφαλίσει σχέση συνεργασίας με ξένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο οποίο θα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής, όμως την καταθλιπτική του διάθεση χειροτέρεψε η είσπραξη δύο διπλωματικών αλλά ξεκάθαρων "ευχαριστούμε, αλλά είμαστε πλήρεις" από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια διεθνούς ακτινοβολίας. Τώρα ο πήχης έχει κατέβει, και ο πρώην πρωθυπουργός ελπίζει να κλείσει σύντομα κι αυτή η εκκρεμότητα.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: