Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Σε οκτώ δήμους της Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί η νέα «οικιστική ελίτ»


MIA δεύτερη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης τα επόμενα χρόνια καθώς οι πολεοδόμοι εκτιμούν ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2020 θα φτάσει τους 4.500.000 κατοίκους.

Σήμερα σε 22 δήμους του νομού βρίσκονται σε φάση υλοποίησης γενικά πολεοδομικά σχέδια με τις επεκτάσεις να αφορούν 67.180 στρέμματα. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας μελετών "Γαία Α.Ε." νέες ζώνες δόμησης και κατοικίας θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια σε οκτώ δήμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν προχωρήσει τις επεκτάσεις των σχεδίων πόλης.

Η Μίκρα, η Θέρμη, ο Θερμαϊκός, η Επανομή, η Μηχανιώνα, ο Χορτιάτης, το Ωραιόκαστρο και η Εγνατία αναμένεται να αποτελέσουν τη νέα «οικιστική ελίτ» του νομού.

Τα γενικά πολεοδομικά σχέδια που τρέχουν αυτή τη στιγμή μαζί με τις επεκτάσεις που προβλέπονται σε 22 δήμους εκτείνονται σε 67.180 στρέμματα, ενώ εγκεκριμένα είναι 37.800 στρέμματα στους επτά δήμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της "Γαία Α.Ε.", στην Aνατολική Θεσσαλονίκη τη μερίδα του λέοντος στα υπό εκπόνηση πολεοδομικά σχέδια με τις επεκτάσεις των περιοχών κατακτούν οι Δήμοι Επανομής, Βασιλικών και Χορτιάτη, με 4.500, 4.100 και 3.400 στρέμματα αντίστοιχα.

Στην άλλη πλευρά του νομού προβάδισμα έχουν οι Δήμοι Αγίου Αθανασίου, Μυγδονίας και Εχεδώρου, με 4.000, 2.850 και 2.200 στρέμματα αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν οι μελέτες πολεοδόμησης με τις αντίστοιχες επεκτάσεις σχεδίου πόλης σε 12 δήμους της Θεσσαλονίκης. Αυτοί είναι:

– Το δημοτικό διαμέρισμα Νέου Ρυσίου στον Δήμο Θέρμης με 500 στρέμματα και με ορίζοντα τριών χρόνων

– Η Νέα Κερασιά του Δήμου Μηχανιώνας με 2.000 στρέμματα και ορίζοντα τον ένα χρόνο

– Τα δημοτικά διαμερίσματα Φιλύρου και Χορτιάτη του Δήμου Χορτιάτη με 4.500 και 500 στρέμματα αντίστοιχα και χρόνο υλοποίησης τα τρία χρόνια στην πρώτη περίπτωση και ένα στη δεύτερη

– Στο δημοτικό διαμέρισμα Πλαγιαρίου του Δήμου Μίκρας με 16.000 στρέμματα και ορίζοντα τα πέντε χρόνια

– Τον Δήμο Ωραιοκάστρου με 4.200 στρέμματα και ορίζοντα τα τέσσερα χρόνια

– Το δημοτικό διαμέρισμα Λιβάδι του Δήμου Βασιλικών με 4.100 στρέμματα και χρονικό ορίζοντα τα πέντε χρόνια

– Το δημοτικό διαμέρισμα Περαίας στον Δήμο Θερμαϊκού με 8.000 στρέμματα και χρόνο περάτωσης τα πέντε χρόνια.

Πηγή: Εξπρές

Δεν υπάρχουν σχόλια: