Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα από την εκλογική διαδικασία


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από τις 7 πρωί η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα.

Δεν έλειψαν ωστόσο τα... ευτράπελα.

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της Ξάνθης, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη ορισμένων εφορευτικών επιτροπών άργησαν να προσέλθουν..

Στην Καβάλα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος συνέλαβαν 32χρονο, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή του εκλογικού τμήματος, στο οποίο πήγε να ψηφίσει, ενώ ήταν τακτικό μέλος. Ύστερα από σχετική αναφορά της δικαστικής αντιπροσώπου, ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, όπου αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Ένταση προκλήθηκε προς στιγμήν σε μεγάλο εκλογικό τμήμα της Δράμας, όταν νεαρός άντρας μοίραζε ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψήφιου. Ύστερα από σύσταση, όμως, που του έγινε από τους αστυνομικούς και τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των κομμάτων, απομακρύνθηκε.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στον Προυσσό της Ευρυτανίας, στο 103ο εκλογικό τμήμα, καθώς η εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής δεν κατάφερε να φθάσει λόγω κατολίσθησης και μετέβη εκεί με περιπολικό.

Σε εκλογικό τμήμα του Αγρινίου, 47χρονος άνδρας συνελήφθη γιατί, αφού έριξε στην κάλπη τον φάκελο, εν συνεχεία το μετάνιωσε και απαιτούσε να μην θεωρηθεί έγκυρη η ψήφος του και να ξαναπάρει τον φάκελο πίσω.

Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν μετά... μουσικής. Τσαϊκόφσκι,Μπετόβεν και άλλοι μουσουργοί διαμόρφωσαν κλίμα "πολιτικού πολιτισμού", σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Ιγν. Καϊτεζίδης.

Σε εκλογικό τμήμα του Κιλκίς, τέλος ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ΚΚΕ κλείδωσε το εκλογικό τμήμα και έφυγε, αφήνοντας μέσα όσους βρίσκονταν εκεί αυτή την ώρα.

Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: