Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Με τρένο στη Χαλκιδική


Θεσσαλονίκη-Μουδανιά

Προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέσει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με την Επανωμή και τα Νέα Μουδανιά σχεδιάζει να χαράξει η ΕΡΓΟΣΕ, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών. “Η γραμμή αυτή θα αποφορτίσει την οδική κίνηση προς τη Χαλκιδική και θα βοηθήσει την επέκταση του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης προς την κατεύθυνση αυτή, διευκολύνοντας και τη μεταφορά τουριστών”, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης κατά την επίσκεψή του στον επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το επόμενο εξάμηνο θα επεκταθεί ο προαστιακός Θεσσαλονίκης προς την Έδεσσα και το Κιλκίς, ενώ τους επόμενους δύο μήνες θα είναι έτοιμο το σχέδιο προκειμένου να γίνει η έναρξη της κατασκευής εμπορευματικού διαμετακομιστικού κέντρου του ΟΣΕ στο στρατόπεδο “Γκόνου”, στον Δενδροπόταμο.

Εγκαινιάζοντας νωρίς το πρωί τις νέες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι επεκτείνεται το πρόγραμμα του υπουργείου για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Πηγή: Μακεδονία

Αυτό κι αν είναι πρωτοτυπία και η διευκρίνηση ήταν απαραίτητη, περί Νέων Μουδανιών και έγινε για να μην μπερδευτούμε και νομίζουμε ότι ο Προαστιακός αυτός θα φτάσει ως τα Μουδανιά της Προποντίδας.

Αφού έχουν πέσει σαν κυβέρνηση, εξαγγέλλουν ανύπαρκτα έργα που δεν θα γίνουν φυσικά ποτέ.

Εδώ δεν έχουν φτιάξει τον δρόμο καρμανιόλα Θέρμης - Γαλάτιστας, θα φτιάξουν σιδηροδρομικό δίκτυο;

Υποθετικά αν δεχθούμε ότι θα γίνει αυτή η γραμμή, γιατί να πάει στα Μουδανιά και όχι στον Πολύγυρο; Τα Μουδανιά είναι η Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής;

Ας πάρουν ψήφους από τα Μουδανιά και την Επανομή, αλλά ούτε εκεί υπάρχουν κορόιδα για να τους πιστέψουν. Πάντως η νοοτροπία τους είναι "Όλα τα έργα στα Μουδανιά", ακόμα και τα ανύπαρκτα.

Στον Πολύγυρο όμως τους ψήφιζαν. Εμείς προτείνουμε ο Πολύγυρος να τους γυρίσει την πλάτη στις Εκλογές, όπως έκανε αυτή η κυβέρνηση, που έχει γυρίσει την πλάτη της στον Πολύγυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: