Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Πήγαμε σήμερα στον Άγιο Μάμα

Πολύς κόσμος σήμερα στον Άγιο Μάμα.

Δυστυχώς υπήρχαν δύο διαρρήξεις αυτοκινήτων, καθώς ακούσαμε από τα μεγάφωνα ότι δύο αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Συνέβη το ίδιο και χθες. Μάλλον προσπάθησαν να τα κλέψουν, όπως έκλεψαν το αυτοκίνητο χθες βράδυ από την οδό Τρικούπη στον Πολύγυρο.

Είναι κρίμα πραγματικά, παρουσία τόσου κόσμου και ισχυρής αστυνομικής δύναμης να γίνονται διαρρήξεις αυτοκινήτων στο χώρο της πανήγυρης. Ο Δήμος Μουδανιών θα έπρεπε να έχει λάβει περισσότερα μέτρα φύλαξης της περιουσίας των επισκεπτών του.

Κατά τα άλλα, ήταν πολλοί οι εκθέτες, υπήρχε πλήθος εμπορευμάτων καθώς και πολύς κόσμος.

Με ιδιαίτερη επισημότητα, παρουσία δεκάδων Ιερέων από την Μητρόπολη Κασσανδρείας, παρουσία του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κυρίου Νικοδήμου, του Βουλευτή Χαλκιδικής Βασίλη Πάππα και πολλών αυτοδιοικητικών της Νομαρχίας Χαλκιδικής και Δήμων, έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Μάμαντος.

Σε λίγο θα αναρτήσουμε και φωτογραφίες.

Να είμαστε όλοι καλά, όσοι πήγαμε και όσοι θα ήθελαν να πάνε αλλά δεν μπόρεσαν και να ευχηθούμε και του χρόνου.

Δεν θα αναφερθούμε εκτενέστερα στους χωματόδρομους με τις υδροφόρες του Δήμου Μουδανιών, που μετέτρεπαν την περιοχή σε προέκταση του γειτονικού υγροβιότοπου. Ας αφήσουμε αυτά τα πεζά και ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος Μουδανιών θα κάνει και καμία ασφαλτόστρωση. Τόσο χρήμα εισπράττει ο Δήμος από το πανηγύρι.

Εμείς το γράφουμε και θα επιμείνουμε, απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο Πολυγύρου, Θωμά Καπλάνη. Αν προχωρήσει ο σχεδιασμός του Καποδίστρια 2, να διεκδικήσει τον Άγιο Μάμα. Γιατί όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, ο Άγιος Μάμας είναι ιστορικά συνδεδεμένος με τον Πολύγυρο εδώ και εκατονταετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: