Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάφκα στο Χαλάνδρι;


Στη σύλληψη τριών ατόμων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης αστυνιμικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σε διαμέρισμα, όπου διέμενε ένας εκ των συλληφθέντων στην οδό 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι βρέθηκε έτοιμος εκρηκτικός μηχανισμός και πλήθος άλλων υλικών για την κατασκευή βομβών, όπως πυροκροτητές. Από το ίδιο διαμέρισμα προσήχθησαν ακόμη δύο άτομα, ενώ μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης οραγματοποιήθηκαν προσαγωγές κι άλλων υπόπτων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", η οποία εκτιμάται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό νωρίτερα το πρωί στο διαμέρισμα της Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι.

Πάντως δεν αποκλείεται να ανήκουν και σε κάποια άλλη τρομοκρατική ομάδα, από αυτές που έχουν τοποθετήσει τον τελευταίο καιρό εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις συλληφθέντες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ήταν γνωστοί στην αστυνομία και παρακολουθούνται εδώ και καιρό.

"Δεν έδιναν δικαιώματα"

Το παραμικρό δικαίωμα για υποψίες δεν είχαν δώσει τόσο ο νεαρός ένοικος του ισογείου της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι, όσο και η υπόλοιπη παρέα του, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γείτονές του.

Μάλιστα, τόνισαν ότι ήταν ήσυχοι και , όπως τους έλεγαν, όλοι φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Το σπίτι του νεαρού επισκέπτονταν άτομα νεαρής ηλικίας - και συχνότερα τρία αγόρια και δύο κορίτσια - διοργάνωναν πάρτυ και παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικούς αγώνες,

Όπως έγινε γνωστό, στον επάνω όροφο από το ισόγειο της οδού 25ης Μαρτίου, διαμένει η θεία του νεαρού με τον γιο της. Στην ισόγεια κατοικία έμενε ο νεαρός το τελευταίο τρίμηνο.

Η επιχείρηση των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, αφού προηγουμένως αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από το σημείο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στην έρευνα φορούσαν κουκούλες, ενώ φέρονται να έσπασαν μία πόρτα κατά την έφοδό τους στο διαμέρισμα.

Τέλος, οι ίδιοι μάρτυρες διευκρίνισαν ότι οι νεαροί κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους ήταν ήρεμοι και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.

Ρεπορτάζ: Σπ.Κουντούρης

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: