Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Β. Μεϊμαράκη, οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος, Ιωάννης Γιάγκος (προαγόμενος σε πτέραρχο), ενώ αρχηγός της Αεροπορίας αναλαμβάνει ο μέχρι χθες διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Βασίλης Κλόκοζας.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης.

Λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Νέος επικεφαλής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και διοικητής του CAOC-7 αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Ι.Πατσαντάρας.

Ο υπουργός Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης δήλωσε πως απονέμεται στον κ. Γράψα ο τίτλος του επιτίμου Α/ΓΕΕΘΑ, ενώ αποστρατεύεται και ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης.

Στο Πολεμικό Ναυτικό παραμένει ο ναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης.

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ

Ο Ιωάννης Γιάγκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1951. Εισήλθε στη σχολή Ικάρων το 1970 και μετά την αποφοίτησή του το 1974 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος, τοποθετήθηκε στην 117 ΠΜ, ως Ιπτάμενος αεροσκαφών F-4Ε.

Από το 1974 μέχρι το 1991 συμπλήρωσε πάνω από 3.000 ώρες πτήσης, σε αεροσκάφη F-4 Ε και F-16C/D.

Παρακολούθησε τα προβλεπόμενα σχολεία της στρατιωτικής εκπαίδευσης στο εσωτερικό, καθώς και στο εξωτερικό και υπηρέτησε σε διάφορες Επιτελικές θέσεις, καθώς και θέσεις Διοίκησης. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Επιτελής στο SHAPE.

Καθήκοντα Α/ΓΕΑ ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2007.

Ο νέος Α/ΓΕΑ

Ο αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας γεννήθηκε στην Αμφισσα το 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1973 και αποφοίτησε το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος.

Εκτέλεσε καθήκοντα διοίκησης σε επίπεδο Μοίρας και Πτέρυγας. Τα πρόσφατα καθήκοντά του περιλαμβάνουν τοποθετήσεις στο ΝΑΤΟ, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής. Έχει πετάξει συνολικά 5.500 ώρες με μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Ο νέος Α/ΓΕΣ

O αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1ος το 1970, από την οποία αποφοίτησε 1ος το 1974.

Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων. Υπηρέτησε επίσης, ως Στρατιωτικός Ακόλουθος από 29 Νοε 1991 έως 16 Σεπ 1994 και ως Ακόλουθος Αμυνας από 15 Ιουλ 1998 έως 30 Ιουν 2001 στην Ελληνική Πρεσβεία στην Aγκυρα.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO DEFENCE COLLEGE (NADEFCOL). Υπηρέτησε ως Επιτελής σε Σύνταγμα, σε Μεραρχία, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Πολιτικής Σχεδίων και Εκμετάλλευσης στο ΓΕΕΘΑ. Το 2004 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Το 2006 ανέλαβε τη Διοίκηση της XVI M/Κ ΜΠ.

Το 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τη Διοίκηση του Β' ΣΣ και το 2008 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: