Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Μπλόκο στα Τέμπη. Κομμένη στα δύο η χώρα


Στα δύο κινδυνεύει να χωριστεί και πάλι η χώρα, αυτή τη φορά από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο «πόδι» και προχωρούν σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (31/08).

Άγνωστη παραμένει η διάρκεια των κινητοποιήσεών τους. Κύρια αιτήματα των κτηνοτρόφων, που όπως δήλωσαν δεν διστάσουν να «κόψουν στα δύο» την Ελλάδα για μία ακόμη φορά, είναι η άμεση οικονομική ενίσχυση, η ανάγκη για ρύθμιση του μέχρι σήμερα υψηλού κόστους παραγωγής, καθώς και το θέμα των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παλάσκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, τα τρία τελευταία χρόνια, οι κτηνοτρόφοι χάνουν τεράστια ποσά, εξαιτίας της συγκυρίας του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών στις οποίες πωλούν τα προϊόντα τους.

«Ζητούμε οικονομική ενίσχυση, όπως την αποζημίωση που πήραν πρόσφατα οι αγρότες, ή ένα άτοκο δάνειο, το οποίο θα μπορέσουμε να αποληρώσουμε με άνεση», δήλωσε ο κος Παλάσκας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ Πρώτη Γραμμή.

Πηγή: Hellenic Business

Μια χαρά! Ακόμα να κοπεί η Ελλάδα στα δύο μας έλειπε.

Με πολύ ευκολία τρέχουν όλοι και κλείνουν τα Τέμπη.

Είναι δίκαια τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και πρέπει να βρεθούν λύσεις σε αυτά, όμως οι λύσεις δεν δίνονται ταλαιπωρώντας τόσους ανθρώπους που θέλουν να μετακινηθούν εντός της επικράτειας.

Θα μπορούσαν να αποκλείσουν το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, τα γραφεία των Πολιτικών, τις Νομαρχίες, τους Δήμους. Τα Τέμπη γιατί;

Ας πήγαιναν να αποκλείσουν τη Βουλή ή την Ρηγίλλης. Ο κόσμος τι χρωστάει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: