Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Αναστάτωση στο Δήμο Ανατολικού Ολύμπου με τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης των διοδίων



Η "Αιγαίου Α.Ε." πήγε να τις "κόψει" ισχυριζόμενη πως έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της παράπλευρης οδού παράκαμψης των διοδίων της Λεπτοκαρυάς

Διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει

Αναστάτωση επικράτησε χθες στο Δήμο Ανατολικού Ολύμπου και στους δημότες του, σχετικά με τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που διαθέτουν για το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Συγκεκριμένα η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. με επιστολή της προς την Εγνατία Οδό Α.Ε πριν από λίγες ημέρες ισχυρίστηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της παράπλευρης οδού, παράκαμψης των διοδίων της Λεπτοκαρυάς και αυτή έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία και συνεπώς για την εταιρία εξαλείφθηκε πλέον ο λόγος για την ελεύθερη διέλευση των δημοτών του Ανατολικού Ολύμπου από τα διόδια Λεπτοκαρυάς, και για αυτό κόβει τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης και τις καταργεί.

Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. είχε την πρόθεση να σταματήσει την χρήση των καρτών από τις 3/7/2009, δηλαδή από σήμερα τα ξημερώματα που σημαίνει ότι όσοι είχαν κάρτες θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά.

Με παρέμβαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου που επικοινώνησε άμεσα το πρωί της Πέμπτης, με τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, καθώς και με τους υπεύθυνους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. υπήρξε από τον κ. Ξανθόπουλο διαβεβαίωση ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και ότι οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης που έχουν οι δημότες του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου στα διόδια της Λεπτοκαρυάς θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά.

Σύμφωνα και με τη νομοθεσία σε περιπτώσεις που εντός της εδαφικής περιφέρειας Δήμου ή Κοινότητας που συνίσταται και λειτουργεί Σταθμός Διοδίων, οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου ή της Κοινότητας δικαιούνται να εφοδιαστούν με Κάρτα Ελεύθερης Διάβασης.

Πηγή: Πιερικοί Αντίλαλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: