Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Φεστιβάλ Θάλασσας



ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 21:30
Συναυλία ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟΥ και EMIGRE


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 21:00
Beach Party στην παραλία των Ν. Μουδανιών με τους ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΑΤΣΟ & FRIENDS, VERTIGO, ΜΑΡΙΑ ΑΡΝΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 21:30
ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ

Η «ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ», η μουσική κωμωδία των Μπέρτολτ Μπρεχτ- Κουρτ Βάιλ, σε απόδοση- σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Μάνο Βακούση, Αλέξανδρο Μπουρδούμη κ.ά. Η «Όπερα της πεντάρας», έργο γραμμένο το 1928, την εποχή που το οικονομικό κραχ απειλούσε πλέον και την Ευρώπη, έχοντας προηγουμένως βυθίσει την οικονομία των ΗΠΑ, είναι περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Ο Μπρεχτ δανείστηκε το θέμα από την «Όπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι και ο Κουρτ Βάιλ έγραψε για τις ανάγκες της παράστασης τραγούδια.


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 21:30
Συναυλία ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ και ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΚΑΝΑΛΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 21:30
ΧΟΗΦΟΡΕΣ

Την εξαιρετική τραγωδία «Χοηφόροι» ή «Χοηφόρες» του Αισχύλου, που αποτελεί το δεύτερο έργο της Ορέστειας, θα παρουσιάσει φέτος το Θεσσαλικό Θέατρο στο αμφιθέατρο των Ν. Μουδανιών.
Οι «Χοηφόρες» του Αισχύλου, που όταν πρωτοπαίχτηκε το 1992 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, στη Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε σαν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνικές προτάσεις στην Αρχαία Τραγωδία, φέτος θα ανέβουν σε μετάφραση, σκηνοθεσία και χορογραφία του Κώστα Τσιάνου, ενώ η κορυφαία Λυδία Κονιόρδου θα βρίσκεται στο ρόλο της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Τον Ορέστη θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ψαρράς.
Συντελεστές:
Μετάφραση : Κώστας Τσιάνος
Σκηνοθεσία –Χορογραφίες: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Παπαντωνίου
Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Διανομή: ΗΛΕΚΤΡΑ-ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ: Λυδία Κονιόρδου, ΟΡΕΣΤΗΣ: Νίκος Ψαρράς, ΠΥΛΑΔΗΣ: Δημήτρης Καλαντζής, ΤΡΟΦΟΣ: Ελένη Ουζουνίδου, ΟΙΚΕΤΗΣ: Θανάσης Χαλκιάς
ΑΙΓΙΣΘΟΣ: Γιώργος Στάμος
ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: (Κορυφαίες) Ελένη Ουζουνίδου, Νικολέττα Βλαβιανού, Στέλλα Γκίκα, Ευγενία Αποστόλου, Ηλέκτρα Γεννατά, Μαρία Δεληγιάννη, Λίλυ Μελεμέ, Σεβίλη Παντελίδου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Λουκία Στεργίου, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Φωτεινή Τιμοθέου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 21:30
ΚΟΛΟΜΠ

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΦΑΡΟΣ» Ν. Μουδανιών παρουσιάζει το έργο του Ζαν Ανουιγ, ΚΟΛΟΜΠ. Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή – σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 21:30
Συναυλία με τον Goran Bregovic (Γκόραν Μπρέγκοβιτς) στα πλαίσια του Alkohol Tour 2009.


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 21:30
ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα, η μεγαλύτερη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του χειμώνα έρχεται στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών.

Τι κάνετε όταν η κόρη σας σάς λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός; Είμαστε ρατσιστές; Είμαστε άπληστοι; Ή είμαστε απλώς ανόητοι; Η Πένη και ο Λυκούργος (Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα (Δήμητρα Στογιάννη), η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο; Να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ΄ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα (Τζόυς Ευείδη), αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης (Δημήτρης Μαυρόπουλος), οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Αλφρεντ (Δημήτρης Τσέλιος). Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 21:30
Συναυλία με τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Μαζί του θα εμφανιστούν η ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΑΤΗ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 21:00
ΛΙΝΟΣ ΚΟΚΟΤΟΣ
Τραγουδούν: ΔΕΣΠ. ΠΑΓΙΟΥΛΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ

Αναφορά στην προσωπική του δουλειά μέχρι σήμερα, με τραγούδια σε ποίηση και συνθέσεις των: Οδυσσέα Ελύτη, Άκη Δασκαλόπουλου, Αργύρη Βεργόπουλου, Λευτέρη Παπαδόπουλου,, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Φώντα Λάδη καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών και νεότερων τραγουδοποιών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού «ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ» - ΜΕΤΟΧΙ ΦΛΟΓΗΤΩΝ.


ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 21:00
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

Μια παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα, μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη και χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.
Ένας ανεμοστρόβιλος μεταφέρει την Ντόροθι στη μαγική χώρα του Οζ. Εκεί θα συναντήσει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδάνθρωπο και ένα λιοντάρι που του λείπει το θάρρος, και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν για να βρουν τον περιβόητο Μάγο, ο οποίος θα κάνει τις ευχές τους πραγματικότητα.
Παίζουν:
Στέλλα Μπονάστου, Κατερίνα Αναστασίου, Βασίλης Θεοδωρίδης, Δημήτρης Λέκας, Μαίρη Χρονοπούλου, Διονύσης Στραβοράβδης, Βίκυ Βέρρα και Κώστας Μπακάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: