Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

"Ρήγμα" στο συνδυασμό της συμπολίτευσης στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου


ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αντίθετος ήταν ο αντιδήμαρχος Κώστας Γιάντσιος με την απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Διονύση Αρωνιάδη να μην αναγνωσθεί η επιστολή του τεθέντος σε αργία πρώην δημάρχου Αστέριου Χονδρόπουλου στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανατολικού Ολύμπου. Πάντως στη χτεσινή συνεδρίαση φάνηκε ότι το "πάνω χέρι" είχε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νικόλαος Συντριβάνης και η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν ότι αυτός είναι ο "πραγματικός" δημαρχεύων μετά την αργία του Στέλιου Χονδρόπουλου. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι μέσα στο συνδυασμό δημιουργήθηκαν τουλάχιστον δύο ομάδες, μία εξ αυτών του αντιδημάρχου Κώστα Γιάντσιου και μία του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

"Ρήγμα" στον συνδυασμό της συμπολίτευσης στον δήμο Ανατολικού Ολύμπου που φάνηκε σε όλο το φάσμα του στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο δημαρχεύων Διονύσης Αρωνιάδης που έκανε χτες την πρεμιέρα του μετά την αργία, στην οποία ετέθη από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ο πρώην δήμαρχος Αστέριος Χονδρόπουλος, αφού αρνήθηκαν να αναγνώσουν την επιστολή που έστειλε προς το δημοτικό συμβούλιο και την οποία παραθέτουμε παρακάτω. Ο αντιδήμαρχος Κώστας Γιάντσιος ήταν υπέρ της ανάγνωσης της επιστολής. :

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Παρατηρώ τελευταία τις αγωνιώδεις προσπάθειες να συγκροτήσετε δημοτικό συμβούλιο με ένα και μοναδικό σκοπό : να νομιμοποιήσετε το "συνταγματικό πραξικόπημα" ορισμένων όσον αφορά την αργία του δημάρχου. Ο λαός μας κατάφερε με αγώνες, θυσίες και προσπάθειες να στήσει μια δημοκρατία και μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση.

Το άρθρο 1 του Συντάγματος αναφέρει : "θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία". Όμως όταν ο λαός παραγκωνίζεται και αμφισβητούνται οι αποφάσεις του από μικρούς διάσπαρτους δικτατορίσκους, τότε βάλλεται και καταλύεται η δημοκρατία μας.

Η Ελληνική γλώσσα και η γραμματική της που μας άφησαν κληρονομιά από τα βάθη των αιώνων οι προγονοί μας είναι σαφέστατη Ο δήμαρχος τίθεται σε αργία βάση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Εκεί δεν μιλάει για απόπειρα, αλλά μόνο για τετελεσμένη απάτη.

Τέτοιες διατάξεις που θίγουν τη λαϊκή κυριαρχία όπως αυτή εκφράζεται στο πρόσωπο του αιρετού δημάρχου πρέπει να ερμηνεύονται στενά και όχι με ευρύτητα ή με διασταλτικό τρόπο.

Η κάθε άλλη ερμηνεία του άρθρου του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων βάζει ταφόπλακα στον θεσμό της Δημοκρατίας, της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης και τη ελληνικής γλώσσας

Ως προς την ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση βλέπω ότι όλοι σας χαίρεστε να έχετε στο κεφάλι σας ανθρώπους μη εκλεγμένους και ανίκανους διορισμένους και προτιμάτε αυτούς να σας κουμαντάρουν παρά ένα δήμαρχο με τη λαϊκή κυριαρχία.

Γνωρίζω ότι ο λαός είναι ξύπνιος και βλέπει τα πάντα. Η τοπική αυτοδιοίκηση και η δημοκρατία θα νικήσει και κανείς δεν θα την τσαλακώσει. Ενώπιον των ευθυνών σας απέναντι στο λαό που μας στήριξε και μας στηρίζει μη συναινέσετε στο πραξικόπημα κατά του δημάρχου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Αστέριος Χονδρόπουλος
Από το λαό για το λαό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: