Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Αναίρεση κατά της απόφασης που αθώωσε τον Κ. Πλεύρη


Τα όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του υπό τον τίτλο «Εβραίοι: Όλη η αλήθεια» ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης μπαίνουν και πάλι στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης, περίπου τέσσερις μήνες μετά την απαλλαγή του, κατά πλειοψηφία, από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής άσκησε αναίρεση «υπέρ του νόμου» στην απόφαση που αθώωσε τον κ. Πλεύρη από τις κατηγορίες της δημόσιας πρόκλησης σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, βία κατά προσώπων λόγω εθνιστικής καταγωγής και για δημόσια έκφραση προσβλητικών ιδεών κατά προσώπων λόγω εθνιστικής καταγωγής.

Επικαλούμενος αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Πλεύρη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «προσβλητικές απόψεις» που καθιστούν αυταπόδεικτο το γεγονός ότι ο συγγραφέας από πρόθεση εξέφρασε δημόσια απόψεις ικανές «να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία εις βάρος των Εβραίων και προσέβαλε πρόσωπα και ομάδα προσώπων λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής».

Ο κ. Μακρής επικαλείται μάλιστα αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Πλεύρη και επισημαίνει ότι σε αυτά αποτυπώνεται εμπάθεια και φανατισμός αφού ο συγγραφέας αναφέρει ότι «η λευκή Ευρώπη κινδυνεύει από τους Εβραίους» τους οποίους «εμφανίζει ως ραδιούργους, δολοφόνους και υπανθρώπους, ιδέες που δύνανται πέραν πάσης αμφιβολίας να πυροδοτήσουν εξάρσεις βίας, διακρίσεων αντισημιτισμού και σε κάθε περίπτωση μισαλλοδοξίας σε ευεπίφορους αναγνώστες».

Κατά τον αντεισαγγελέα ΑΠ η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας έχει ελλιπή και εσφαλμένη αιτιολογία, καθώς δεν αναφέρει στοιχεία που έπεισαν το δικαστήριο για την αθωότητα του συγγραφέα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: