Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ενάμιση μήνα χωρίς σαπούνι και χαρτί υγείας



Της Βαρβάρας Ζούκα

Ξέμειναν ακόμη και από τα στοιχειώδη είδη που διασφαλίζουν την καθαριότητα και την ατομική υγιεινή, όπως το απλό σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών, αλλά και το χαρτί υγείας, οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αιτία είναι οι επάλληλες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν κατά τις διαδικασίες του προβλεπόμενου διαγωνισμού για την προμήθεια καθαριστικών και ειδών απολύμανσης.

Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα οι χιλιάδες των εργαζομένων του κεντρικού δήμου, αλλά και οι εκατοντάδες των πολιτών που συναλλάσσονται σε καθημερινή βάση με τις υπηρεσίες του, κατά την παραμονή τους στο χώρο του δημαρχείου δεν έχουν καν τη δυνατότητα να πλύνουν τα χέρια τους. “Το ζήτημα είναι μείζον, σε μια εποχή μάλιστα που, λόγω και της πανδημίας της νέας γρίπης, όλοι οι επιστήμονες συστήνουν τη σχολαστική τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής”, σχολίασαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η έλλειψη αυτών των βασικών ειδών έχει πυροδοτήσει οξύτατες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους του κεντρικού δήμου, μερίδα των οποίων σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας θα μοιράσει την 1η Ιουλίου δωρεάν σαπούνια και χαρτιά υγείας στην είσοδο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

“Πρόκειται για κατάντια”, σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ Δημήτρης Πατσιάς, ενώ σε σχετική απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης επισημαίνεται ότι “προβαίνουμε στην πράξη αυτή, γιατί έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, αφού στις εγκαταστάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν ούτε χαρτιά υγείας ούτε σαπούνι ούτε χλωρίνες ή απολυμαντικά και καθαριστικά”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Τάσο Κυριακίδη -ο οποίος πάντως διαχωρίζει τη θέση του, δηλώνοντας την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη διαμαρτυρία- για το θέμα αυτό ενημερώθηκε εγγράφως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό.

Στην επιστολή της η διοίκηση του ΣΕΔΘ υπογραμμίζει ότι το ζήτημα που ανέκυψε με τη μη έγκαιρη προμήθεια των ειδών καθαρισμού και απολύμανσης έχει ως αποτέλεσμα “να μην είναι εφικτό να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, σε μια εποχή μάλιστα που βρίσκονται σε έξαρση διάφορες λοιμώξεις”.

Λύση την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεσσαλονίκης Νίκο Μακραντωνάκη, οι διαδικασίες του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο, οπότε πολύ άμεσα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι διαδικασίες του σχετικού διαγωνισμού ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος τέσσερις φορές, καθώς οι τιμές που προσέφεραν οι προμηθευτές δεν κρίθηκαν συμφέρουσες.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: