Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Θεσσαλονίκη - Νέα παραλία: Έκλεψαν την μπαγκέτα από το γκονγκ!



Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι βανδαλισμοί και οι μικροκαταστροφές σε τμήματα των πέντε θεματικών πάρκων της νέας παραλίας, το κόστος κατασκευής των οποίων ξεπέρασε τα 16,5 εκατ. ευρώ.

Προχθές τη νύχτα άγνωστοι προκάλεσαν νέες φθορές στον κήπο του ήχου, συγκεκριμένα σε δύο μουσικά όργανα που τον κοσμούν, αφαιρώντας... μία χορδή από την άρπα και την μπαγκέτα που χρησιμοποιείται για την κρούση του γκονγκ, στην επιφάνεια του οποίου έγραψαν και συνθήματα. “Δυστυχώς ανάλογα περιστατικά συνέβησαν και στο παρελθόν.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση οι υπηρεσίες μας παρεμβαίνουν άμεσα για την αποκατάσταση των μικροφθορών”, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, σχολιάζοντας πάντως ότι απαιτείται μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους.

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;

Λόγω της συχνότητας αυτών των φαινομένων, ο δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει το ενδεχόμενο της πρόσληψης ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης για την περιφρούρηση του χώρου. Το αναπλασμένο κομμάτι της νέας παραλίας φυλάσσεται από στελέχη της δημοτικής αστυνομίας, τα οποία, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόδωρο Αθανάσαρο, εκτελούν περιπολίες στην περιοχή από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ.

“Στο χώρο της νέας παραλίας βρίσκονται εγκαταστημένοι σε καθημερινή βάση έξι δημοτικοί αστυνομικοί, δύο σε κάθε βάρδια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερο προσωπικό, καθώς η μικρή δύναμη των δημοτικών αστυνομικών της Θεσσαλονίκης είναι επιφορτισμένη με δεκάδες άλλα ζητήματα, όπως είναι ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, των λαϊκών αγορών, των μικροπωλητών και των χιλιάδων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην πόλη”, σημείωσε ο κ. Αθανάσαρος.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: