Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΑΠΘ: Αστρονομική βραδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα



Αστρονομική Βραδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 19.30 ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, του Τμήματος Φυσικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο προσφάτως αναβαθμισμένο ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, κ. Γιάννη Σειραδάκη και να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό (Δύση Ηλίου: 20:52 - Σελήνη: 4 ημερών) με τα τηλεσκόπια του Εργαστηρίου Αστρονομίας και του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας που θα έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Τελλογλείου.

Υπενθυμίζεται πως το 2009 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καθώς σηματοδοτεί την τετρακοσιοστή επέτειο της πρώτης αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπιο από το Γαλιλαίο (Galileo Galilei).

Πρόγραμμα αστροβραδιάς:

19:30 - 21:00:

- Ξενάγηση στην έκθεση Αστρονομικής Φωτογραφίας των μελών του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης

- Προβολή ταινιών και άλλου υλικού αστρονομικού περιεχομένου που έχει επιμεληθεί ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, κ. Νικόλαος Στεργιούλας

- Ξενάγηση στο προσφάτως αναβαθμισμένο ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, κ. Γιάννη Σειραδάκη.

21:00 - 23:00

Παρατηρήσεις του έναστρου ουρανού στον προαύλιο χώρο του Τελλογλείου με τα τηλεσκόπια του Εργαστηρίου Αστρονομίας και του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: