Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Το κόστος από τα εθνικά θέματα φοβίζει τους Οικολόγους

Εν μέσω των αναταράξεων που προκάλεσαν οι επιθέσεις προς τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μιχάλη Τρεμόπουλο σχετικά με την παρουσία του, το 2006, σε εκδήλωση για το αναγνωστικό της «μακεδονικής γλώσσας», οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να αλλάξει η ατζέντα, να μεταφερθεί το επίκεντρο της συζήτησης σε άλλα ζητήματα, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες αναφορές προκαλούν ζημιά.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, πληθαίνουν οι περιπτώσεις πολιτών που σταματούν στα περίπτερα των Οικολόγων Πρασίνων και ζητούν εξηγήσεις για τις θέσεις τους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τα στελέχη του κόμματος εμμένουν στην άποψη ότι η επίθεση εναντίον του κ. Τρεμόπουλου έγινε συντονισμένα, από τον φόβο που προκάλεσε σε ορισμένα πολιτικά κόμματα η δημοσκοπική άνοδος των Οικολόγων Πρασίνων.

Για την τελευταία εβδομάδα έχει προγραμματισθεί συνέντευξη των γυναικών που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, που θα μιλήσουν για τις θέσεις του κόμματος για την ισότητα των δύο φύλων και για την ενδυνάμωση της παρουσίας και της συμμετοχής των γυναικών. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη εάν θα υπάρξει κάποια κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο περίπτερο της Σανταρόζα. Πιθανότατα θα γίνει κάποια συναυλία στο κεντρικό περίπτερο της Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα, δεδομένου ότι την ερχόμενη Παρασκευή εορτάζεται και η Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: