Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το "χαμένο κοριτσάκι": Λύθηκε ένα από τα μεγάλα μυστήρια του Τιτανικού

Μια ομάδα ειδικών έλυσε ένα από τα μεγάλα μυστήρια γύρω από το ναυάγιο του μοιραίου πλοίου. Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας από τον Καναδά, η οποία ισχυριζόταν ότι ήταν η 2 ετών κόρη -που εθεωρείτο νεκρή- μιας πλούσιας οικογένειας, που πέθανε στον Τιτανικό το 1912.

Τεστ DNA απέδειξαν ωστόσο ότι πρόκειται για απάτη.

Ήταν το 1940, όταν η Helen Kramer άρχισε να ισχυρίζεται ότι είναι η Loraine Allison, ένα κοριτσάκι που ταξίδευε με το πλοίο μαζί με τους γονείς της, Hudson και Bess, και τον μόλις επτά μηνών αδελφό της Trevor.

Ο Hudson Allison ήταν ένας καναδός επιχειρηματίας, που ταξίδευε με την οικογένειά του και αρκετούς υπηρέτες.

Όταν ο Τιτανικός χτύπησε σε παγόβουνο, ο Trevor -ο οποίος δεν βρισκόταν με την οικογένειά του εκείνη τη στιγμή- μπήκε σε μια βάρκα με μια υπηρέτρια. Ο μικρούλης σώθηκε αλλά πέθανε το 1929 από δηλητηρίαση.

Η μητέρα, ο πατέρας και η Loraine εκτιμάται ότι πέθαναν, καθώς αναζητώντας τον Trevor, έχασαν τις ευκαιρίες που είχαν για να σωθούν, μπαίνοντας σε μια βάρκα.


Η Kramer είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι μια από τους επιζώντες του Τιτανικού και μέλος της πλούσιας οικογένειας Allison.

Η Kramer απεβίωσε το 1992, ωστόσο η εγγονή της Debrina Woods, από τη Φλόριντα, επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα, δημιούργησε μια σχετική ιστοσελίδα, ενώ είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να γράψει και ένα βιβλίο.

Η ίδια ισχυριζόταν ότι είχε βρει μια βαλίτσα με πράγματα της γιαγιάς της, στα οποία υπήρχαν ντοκουμέντα.

Προσπάθησε επίσης να συναντήσει την οικογένεια Allison, η οποία ωστόσο μέσω την δικηγόρων της της ζήτησε να σταματήσει.

Στη συνέχεια ο ιατροδικαστής και ερευνητής του Τιτανικού Tracy Oost δημιούργησε το Loraine Allison Identification Project και ζήτησε από τις δύο πλευρές να συμμετάσχουν σε μια σειρά εξετάσεων.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι δεν υπήρχε καμία γενετική σχέση μεταξύ των Kramer ή των Woods με την οικογένεια Allison.

Δείτε προηγούμενο σχετικό θέμα εδώ

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: