Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση δημεύει την περιουσία των πολιτών

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η συζήτηση για νέα μέτρα είναι υποκριτική όταν «ο κ. Στουρνάρας θεωρεί νόμιμο και ηθικό να αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα εκατομμύρια που του λείπουν, στα ταμεία που τα συνέτριψαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο με το PSI».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά στην «καταλήστεψη του λαού με στοχευμένο πακέτο 32 παρεμβάσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί, με ψαλίδισμα στις συντάξεις, νέους φόρους και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες».

Χαρακτήρισε πρωτοφανή τον νέο φόρο ακινήτων που όπως είπε «παραβιάζει κάθε συνταγματική έννοια φορολογησης και ρίχνει τα βάρη στους αδύναμους και στη μεσαία τάξη πουή δη έχει πάει στην κόλαση». «Με αυτόν τον περιβόητο ενιαίο φόρο η κυβέρνηση περνά σε ένα νέο στάδιο. Μετά την κλοπή εισοδήματος περνά στο στάδιο της δήμευσης της περιουσίας των πολιτών», υπογράμμισε.

«Το θέμα είναι πως ο Σαμαράς και τα ακροδεξιά στελέχη του Μαξίμου δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος έμμεσα στις τελευταίες εσωκομματικές αντιδράσεις που προέκυψαν από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μανώλη Γλέζο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να υπάρχει ενότητα απέναντι στο Μνημόνιο και να υπάρχει κοινή γραμμή απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι μια δυναμη που τρομαζει απο θεωρίες συνωμοσίες» και κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη του να μην δίνουν σημασία σε «θεωρίες παραλογισμού» καθως όπως είπε «είμαστε μια ανάσα από τη μεγάλη αλλαγή, από τη νίκη του λαού, από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ». Ζήτησε ωστόσο ενότητα στις ίδιες τις γραμμές του κόμματος με πιο «στέρεα χαρακτηριστικά».

Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: