Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πτώση - ρεκόρ για τη δημοτικότητα Ολάντ

Αρνητικό ρεκόρ σημειώνει η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας BVA.

Συγκεκριμένα, η δημοτικότητα του Ολάντ έχει κατρακυλήσει στο 26% και είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση της εταιρείας BVA τοποθετεί ένα γάλλο πρόεδρο κάτω από το 30%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η δημοτικότητα του Ολάντ είναι η χαμηλότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο, οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των 32 ετών που η BVA διεξάγει δημοσκοπήσεις.

Το 97% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει κακή γνώμη για τον Ολάντ, ένα ποσοστό το οποίο δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από κανένα άλλο πρόεδρο μεταξύ των υποστηρικτών των άλλων κομμάτων.

Επιπλέον, περίπου το 84% των ερωτηθέντων –μεταξύ της 24ης και 25ης Οκτωβρίου- πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική και το 74% ότι δεν είναι δίκαιη.

Η κάθετη αυτή πτώση αποδίδεται στην οργή των πολιτών που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στους φόρους, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Η εικόνα του Ολάντ δέχτηκε πρόσφατα ένα ακόμα πλήγμα όταν αυτός επέτρεψε την επιστροφή στη χώρα μιας μετανάστριας, η οποία είχε απελαθεί, αλλά αρνήθηκε μαζί της να επιστρέψει στη Γαλλία και η οικογένειά της.

Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: